Hairytales: 8 tips για ακαταμάχητα μεταξένια μαλλιά


Τ
α μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά. Τα προϊόντα styling, οι βαφές, ακόμη και ο αέρας που είναι γεμάτος ρύπους, δυσκολεύουν την κατάσταση. Το αποτέλεσμα; Μαλλιά θαμπά, σκληρά και άτονα. Θέλεις να μάθεις πώς θα αποκτήσεις τα πιο υγιή και απαλά μαλλιά; Δες παρακάτω μερικά tips για να γινουν τα μαλλιά σου ακαταμάχητα απαλά.

Μακριά από το σεσουάρ..."δολοφόνο"

Εννοείται πως όταν βιάζεσαι θα χρησιμοποιήσεις σεσουάρ για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, απλά προτίμησε να το κάνεις σπάνια και όταν το κάνεις, φρόντισε να κρατάς μακριά το σεσουάρ από τις τρίχες σου. Ο ζεστός αέρας είναι αρκετός για να τα στεγνώσει ή να τα ισιώσει, δεν χρειάζεται να τα κάψεις ακουμπώντας τα. Το ίδιο ισχύει και για το κομμωτήριο. Αν τα μαλλιά σου δεν το αντέχουν, μην τα υποβάλλεις σε οδυνηρές πρακτικές και θεραπείες.




Βάλε στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου διάφορα λάδια

Αν τα μαλλιά σου ξεραίνονται εύκολα ή μοιάζουν συχνά ταλαιπωρημένα, ένα μείγμα από λάδια θα επαναφέρουν τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση. Το αμυγδαλέλαιο, το λάδι jojoba, το ανίκητο ελαιόλαδο και το απίθανο σπαθόλαδο, αποτελούν ιδανικές λύσεις για το πρόβλημά σου. Αφήνεις για λίγα λεπτά ή και όλο το βράδυ, λούζεις με σαμπουάν κατάλληλο για την δική σου τρίχα και είσαι έτοιμη.

Σκούπιζε με προσοχή τα μαλλιά σου

Συνηθίζουμε μετά το λούσιμο να τρίβουμε με δύναμη τα μαλλιά μας στην πετσέτα. Δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα θα φανεί στον καθρέφτη και στο μαξιλάρι σου. Τα μαλλιά σου θα γίνουν ξηρά και σιγά σιγά οι τρίχες θα σπάνε. Χρειάζονται απαλές ταμποναριστές κινήσεις από την ρίζα ως τις άκρες.


Όχι λούσιμο κάθε μέρα

Είναι δύσκολο να απέχεις, ειδικά από το λούσιμο, αλλά αν το επιτρέπει το πρόγραμμά σου και δεν έχεις να πας κάπου, άσ' τα τα μαλλάκια σου...να κάνουν ένα διαλειμματάκι από όλα αυτά.


Όχι πολλά και ακατάλληλα προϊόντα styling

Οι γυναίκες θέλουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα στα μαλλιά μας. Είτε πέφτει στα χέρια μας κάποιο σπρέι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ, είτε κυκλοφορεί ένα σέρουμ που νομίζουμε ότι θα μας ταιριάζει... Κι όμως, εκεί που είχαμε "ρυθμίσει" την λιπαρότητα και, κατά συνέπεια, την απαλότητα του τριχωτού της κεφαλής, ξαφνικά όλα ανατρέπονται και πρέπει να βρούμε από την αρχή τι μας ταιριάζει. Ιδανικά, συμβουλέψου την κομμώτριά σου για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Απαλά δεν σημαίνει λιπαρά

Εννοείται πως θέλουμε μεταξένια και καλοχτενισμένα μαλλιά, πρέπει όμως να ελέγξουμε και την λιπαρότητα. Μην χτενίζεις συνέχεια από την ρίζα ως τις άκρες λοιπόν, καθώς η λιπαρότητα θα βρεθεί στις άκρες και θα πρέπει να λουστείς άμεσα. Το μαλακό βούρτσισμα είναι ιδανικό για φρέσκο και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα.

Προσοχή στον ήλιο

Αγαπάμε τον ήλιο και κάνει καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προστατεύσουμε τα μαλλιά μας. Ένα σπρέι κατά των ακτίνων UV ή ένα καπέλο θα κάνουν την δουλειά τους.

Ντεκαπάζ... από μακριά

Κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις, αν τα μαλλιά σου όμως είναι τρομερά ξηρά, ίσως είναι καιρός να αλλάξεις τεχνική στον τρόπο που βάφεις τα μαλλιά σου. Σε αυτό φυσικά θα σε βοηθήσει ο κομμωτής σου, καθώς γνωρίζει τις ανάγκες σου και θα φροντίσει να προσαρμόσει τις επιθυμίες σου σε αυτές.




Δεν θέλει κόπο... θέλει μαγικό τρόπο!