Nailed it: Θέλεις το τέλειο μανικιούρ;Δες πώς θα το πετύχεις!

Ένα περιποιημένο μανικιούρ κερδίζει τις εντυπώσεις,πολλές γυναίκες όμως,δεν έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα για nail salon.Αν έχεις την διάθεση και πιάνει λίγο το χέρι σου,μπορείς να κάνεις το ιδανικό για σένα μανικιούρ,αρκεί να εφαρμόσεις ορισμένα tips.


Προετοιμασία
- Αρχικά,πρέπει να ενυδατώσεις τα χέρια σου και αν τα έχεις βαμμένα,να αφαιρέσεις με ασετόν το παλιό σου μανικιούρ.

- Πάρε την λίμα σου και διαμόρφωσε το σχήμα των νυχιών όπως σου αρέσει.Το πιο βολικό πάντως,και διαχρονικά hot σχήμα,είναι το τετράγωνο.

- Με το ειδικό εργαλείο σπρώξε τα πετσάκια για να τα κόψεις.Η ενυδάτωση που θα έχεις κάνει,θα βοηθήσει να μην τραυματίσεις τα νύχια σου.Αφού κόψεις τα πετσάκια με το κοπτάκι,βάλε λίγη λανολίνη στο σημείο για γρήγορη επούλωση.



- Τώρα τα νύχια είναι έτοιμα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και μόλις το κάνεις,μπορείς να βάλεις λίγο λαδάκι (αμυγδαλέλαιο ίσως) για να μαλακώσεις τα άκρα σου και να προετοιμάσεις για το βερνίκι.

- Μόλις το λαδάκι απορροφηθεί,πλύνε τα χέρια σου και σε περίπτωση που είχες πριν βαμμένα νύχια,καθάρισε τα ξανά με ασετόν για να είσαι σίγουρη ότι το χρώμα από το προηγούμενο βερνίκι έχει βγει εντελώς.

- Χρησιμοποίησε ένα buffer για να λειάνεις την επιφάνεια των νυχιών και πλύνε τα χέρια σου.

- Εφάρμοσε διάφανο βερνίκι για βάση και είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα


Πως θα πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια
- Μην εφαρμόζεις μεγάλες ποσότητες βερνικιού στα νύχια.Είναι καλύτερα να κάνεις περισσότερη ώρα να τα βάψεις,παρά να δημιουργήσεις ένα παχύ στρώμα που στεγνώνει πολύ αργά και μπορεί να έχει φουσκάλες ή σημάδια αν ακουμπήσεις κάπου χωρίς να έχει στεγνώσει σε βάθος.Ιδανικά,πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον έξι ώρες για να απλώσεις την επόμενη στρώση.Μπορείς λοιπόν,να τα βάψεις και να βάλεις δεύτερη στρώση ακόμη και την επόμενη μέρα.

- Τα μεταλλικά χρώματα λόγω της χημικής τους σύστασης,κρατούν πολύ περισσότερο σε σχέση με τα κοινά βερνίκια.Μπορείς ακόμη να κάνεις μια στρώση με μεταλλικό βερνίκι και μόλις στεγνώσει καλά,να κάνει την πάνω στρώση με το χρώμα που επιθυμείς.


Extra tips
Για να αφαιρέσεις εντελώς το βερνίκι των νυχιών σου,μπορείς να βουτήξεις τα δάχτυλά σου σε λεμόνι.Το πολυαγαπημένο λεμόνι μέσα σε όλα τα άλλα,λειτουργεί και σαν ξεβαφτικό νυχιών,ενώ απομακρύνει και τα κίτρινα στίγματα.

Για να αφαιρέσεις τις φουσκάλες από το μπουκαλάκι με το βερνίκι,τρίψ'το μέσα στα χέρια σου.Ποτέ μην το κουνήσεις.

Αν το καπάκι κολλήσει και δεν ανοίγει,πάρε το μπουκαλάκι με το βερνίκι και βρέξ'το με λίγο ζεστό νερό.


Μην ξεχνάς!
Πάντα να αρχίζεις και να ολοκληρώνεις με την εφαρμογή διάφανου βερνικιού (το λεγόμενο σκληρυντικό).Αυτό θα θωρακίσει αρχικά τα νύχια από το να ποτιστούν με χρώμα που αργότερα δεν θα βγαίνει και θα σταθεροποιήσει το χρώμα που επέλεξες.


Καλή τύχη!!