Smile white: Όσα πρέπει να ξέρεις για την λεύκανση δοντιών

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε παντού γύρω μας ανθρώπους με λαμπερά χαμόγελα που δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδεικνύουν τα λευκά τους δόντια.Αν όμως εσύ δεν έχεις το επιθυμητό λευκό στην οδοντοστοιχία σου,ε...καταντά εκνευριστικό.Αξίζει όμως να ζηλεύεις κάποιον που δεν ακολουθεί ασφαλείς μεθόδους για την λεύκανση των δοντιών του;Και βέβαια όχι!

Η λεύκανση των δοντιών πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τον οδοντίατρό μας και πάντα με απόλυτα ασφαλή μέσα.

Ας δούμε όμως για ποιους λόγους τα δόντια μας χάνουν το φυσικό λευκό τους χρώμα κι εμείς την διάθεση να χαμογελάσουμε.

Διατροφή
Αλκοολούχα ποτά όπως το κρασί,αγαπημένες συνήθειες όπως ο καφές,ακόμη και τα στοματικά διαλύματα,προκαλούν ορισμένες φορές λεκέδες στην οδοντοστοιχία μας,σε μερικούς σε μικρότερο βαθμό και σε άλλους σε μεγαλύτερο.


Κακή υγεία
Ορισμένοι άνθρωποι που πάσχουν από κάποιες χρόνιες παθήσεις,αλλά και άτομα που λαμβάνουν αντιβίωση,ίσως παρατηρήσουν διαφοροποίηση στο χρώμα των δοντιών τους.


Η ηλικία
Είναι σαφές πως ένα άτομο στην δεκαετία των 20,είναι αδύνατον να έχει τα ίδια οδοντικά προβλήματα με κάποιον μεσήλικα ή μεγαλύτερο.Ο χρόνος φθείρει το σμάλτο και τα δόντια είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητα και το χρώμα τους.

Μην ξεχνάς: Το πόσο λευκά ή όχι είναι τα δόντια κάποιου,εξαρτάται σημαντικά από το dna του και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

Για ποιους λόγους όμως,επιλέγει κάποιος να κάνει λεύκανση;

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί,η αυτοπεποίθηση και η εικόνα που θέλουμε να προβάλλουμε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,συμβάλλουν καταλυτικά σε μια τέτοια απόφαση.Επιπλέον,τα πρότυπα που προβάλλονται σε αυτά,παρουσιάζουν μια εικόνα επιτυχίας που για να σε βρει,πρέπει οπωσδήποτε να έχεις λευκό χαμόγελο.Σύμφωνα με έρευνες,άνθρωποι με λευκότερα δόντια μοιάζουν νεότεροι,άρα ομορφότεροι,παραγωγικότεροι,πλουσιότεροι και ως αποτέλεσμα απόλυτα επιτυχημένοι.

Ποιοι είναι οι τρόποι λεύκανσης των δοντιών και ποια τα αποτελέσματα;

Μπορείς να κάνεις λεύκανση και στο σπίτι με το ειδικό kit που θα σου δώσει ο οδοντίατρος,αυτό όμως θα πάρει τουλάχιστον δυο εβδομάδες για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.Αν σκεφτείς και το κόστος,το οποίο δεν απέχει και πάρα πολύ από την λεύκανση στο οδοντιατρείο,είναι καλύτερα να προτιμήσεις την δεύτερη λύση,η οποία δίνει αποτελέσματα το πολύ σε δυο επισκέψεις και έχεις και την παρακολούθηση και άμεση επέμβαση του οδοντιάτρου ανά πάσα στιγμή.Σε πολλές περιπτώσεις οι μέθοδοι γίνονται συνδυαστικά για πιο άμεσα αποτελέσματα.Τα δόντια δεν καταστρέφονται και δεν αλλοιώνεται η ποιότητά τους,η στοματική υγιεινή ωστόσο,παίζει τον ρόλο της όσον αφορά της ευαισθησία του ατόμου στην θεραπεία.Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και 3 χρόνια αν περιοριστεί η κατανάλωση τροφών που χρωματίζουν τα δόντια (καφές,τσάι),καθώς και το κάπνισμα.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Σε καμία περίπτωση,δεν πρέπει να μπεις μόνη σου στην διαδικασία λεύκανσης,χωρίς την συμβουλή οδοντιάτρου.Τα προϊόντα που κυκλοφορούν δεν είναι πάντα κατάλληλα και ίσως προκαλέσουν ανεπανόρθωτες φθορές στα δόντια και την υγεία σου.Η κατάσταση της οδοντοστοιχίας σου πρέπει να αξιολογηθεί από επαγγελματία και να αποφασίσετε μαζί την μέθοδο που είναι κατάλληλη.

Το σημαντικότερο;

Ακόμη κι αν δεν έχεις τα πιο λευκά δόντια στον κόσμο,αν χαμογελάς με την καρδιά σου σαν παιδί,πάντα θα λάμπεις περισσότερο!