Έλα χαμογέλα: 6 λόγοι που το χαμόγελο κάνει καλό στην υγεία σου

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο σε ένα πρόσωπο από το χαμόγελό;Το χαμόγελο ενός ανθρώπου είναι αυτό που θα μας κάνει να τον δούμε πιο θετικά,να τον προσεγγίσουμε,ακόμη και να τον εμπιστευτούμε.Ήξερες όμως ότι κάνει και καλό στην υγεία σου;

Διευκολύνει τις φιλικές μας σχέσεις
Τις δημιουργεί ή τις φτιάχνει.Πηγαίνει ποτέ κανείς μουτρωμένος να κάνει φίλους ή να πλησιάσει το αντικείμενο του πόθου του;Όχι βέβαια!Το χαμόγελό σου είναι ικανό να φτιάξει την διάθεση όσων σε δουν,καθώς στα μάτια τους θα φαίνεσαι νέα,ελκυστική και ενδιαφέρουσα για να σε γνωρίσουν.Γι' αυτό χαμογέλασε,θα γοητεύσεις τους πάντες.

Θα παίρνεις πιο εύκολα...στροφές
Ή αλλιώς,θα κάνεις τον εγκέφαλό σου πιο διεγερτικό,με αποτέλεσμα την πιο εύρυθμη λειτουργία του.Αυτό συμβαίνει διότι το χαμόγελό σου διεγείρει και τις δυο πλευρές του εγκεφάλου,αλλά και τον μετωπιαίο λοβό.Ο μετωπιαίος λοβός είναι υπεύθυνος για την κριτική μας ικανότητα,την συνείδησή μας,την γλώσσα που χρησιμοποιούμε,αλλά και τις λέξεις για να εκφραστούμε.


Χάνεις θερμίδες
Όταν χαμογελάς,ή ακόμη καλύτερα,γελάς,καις 20% περισσότερες θερμίδες.Οπότε φτιάξε την συλλογή με τις αγαπημένες σου κωμωδίες και ξεκίνα να βλέπεις.

Φυσικό αναλγητικό
Έχεις ακούσει ότι η κατανάλωση σοκολάτας ευνοεί την απελευθέρωση των ενδορφινών,των ορμονών που σου προκαλούν ευχαρίστηση.Ξέρεις,όμως,ότι το χαμόγελό σου μπορεί να κάνει το ίδιο χωρίς να πάρεις θερμίδα;Κι όμως!

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη καταχρήσεις,δεν κοιμάσαι σωστά,δεν τρως σωστά και οι καταστάσεις σε καταβάλλουν.Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα σου,είναι το χαμόγελό σου,το οποίο κάνει τον μυ του διαφράγματος να πάλλεται,με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του λεμφικού συστήματος που δίνει στον οργανισμό μας την ανοσία.

Το κυριότερο;

Θα είσαι πιο ευτυχισμένη
Είναι φοβερές οι διεργασίες που γίνονται όταν χαμογελάς.Οι κινήσεις των μυών του προσώπου,στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλο για την απελευθέρωση της σεροτονίνης.Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που έχει ορμονική δράση και στα φυσιολογικά επίπεδα ανεβάζει την διάθεσή σου.Επιπλέον,θα βλέπεις τον κόσμο με περισσότερη ελπίδα και θα νιώθεις πιο υγιής και δυνατή!


Γι' αυτό χαμογέλασε και όλα θα πάνε καλά!