Glam You: Λιπαρό δέρμα;7 τρόποι για να απαλλαγείς!

Το λιπαρό δέρμα για πολλές από εμάς,παραμένει μια μεγάλη ταλαιπωρία και ειδικά το καλοκαίρι.Κρέμες,αντηλιακά,σέρουμ,μεικάπ...ό,τι και να βάλεις στο πρόσωπό σου λιώνει λόγω της ζέστης και η λιπαρή σου επιδερμίδα δεν βοηθά καθόλου.Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι να γεμίσεις μικρά σπυράκια,τα οποία λατρεύουν το λιπαρό δέρμα.

Τι κάνεις λοιπόν;Προσπαθείς να ελέγξεις λίγο την παραγωγή σμήγματος για να μειωθεί η λιπαρότητα.

Ας δούμε κάποιους τρόπους για να το πετύχεις.

Χρησιμοποίησε λάδι καθαρισμού
Όσο κι αν νομίζεις πως η κατάσταση θα χειροτερέψει,μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα.Το λάδι καθαρισμού ενυδατώνει την επιδερμίδα,ενώ ταυτόχρονα διασπά το σμήγμα και αφαιρεί τους ρύπους.Το περίφημο λάδι jojoba που υπάρχει σε πολλές κρέμες,λέγεται πως βοηθά να ξεγελάσεις το δέρμα για να παράγει λιγότερο σμήγμα και διατηρεί την λιπαρότητα σε σταθερά επίπεδα.Φυσικά θα πρέπει να το δοκιμάσεις,καθώς κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά στο κάθε προϊόν. 

Μην πλένεις συνέχεια το πρόσωπό σου
Το ξέρω πως είναι too much to ask αυτό,αλλά αν θέλεις να διατηρήσεις την λιπαρότητα σε ένα υποφερτό επίπεδο,πρέπει να αφήσεις το σμήγμα της επιδερμίδα σου ήσυχο.Φρόντισε να πλένεσαι στο ντους,αν ιδρώσεις και φυσικά μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου με λάδι καθαρισμού.

Μάσκα προσώπου 3 φορές την εβδομάδα
Τώρα το καλοκαίρι χρειάζεσαι συχνά μάσκες προσώπου για την φροντίδα της επιδερμίδας σου.Ειδικά για το λιπαρό δέρμα,που αποτελεί το καταλληλότερο έδαφος για την δημιουργία ακμής,μια μάσκα θα αποτελέσει την ιδανική λύση για την απομάκρυνση περιττού σμήγματος,ενώ θα ρυθμίσει και την λιπαρότητα.Άσε που θα χαλαρώσεις και θα έχεις μια υπέροχη παλέτα για το μακιγιάζ σου.Δεν κάνουμε όμως υπερβολές στο μακιγιάζ,έτσι;Καλοκαιράκι είναι!
* Προτίμησε μάσκες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ για την μάχη κατά της λιπαρότητας.
* Φτιάξε μια μάσκα από μέλι και γιαούρτι.Το μέλι θα εξουδετερώσει τα βακτήρια στην επιφάνεια της επιδερμίδας και θα περιορίσει την λιπαρότητα.

Η ενυδάτωση είναι το παν
Ένα ξερό δέρμα αναγκάζει τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενυδάτωση.Για να το αποφύγεις,φρόντιζε να βάζεις μια ελαφριά κρέμα προσώπου σε μικρή ποσότητα.

Ψεκάσου με...πράσινο τσάι
Ναι,καλά διάβασες.Το πράσινο τσάι περιέχει φαινόλες,οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση,με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τις φλεγμονές και να ελέγχουν την παραγωγή σμήγματος.Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν πράσινο τσάι,μπορείς όμως να κάνεις κάτι πιο απλό στο σπίτι.Χρειάζεσαι ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα,μερικά φύλλα πράσινου τσαγιού και ζεστό νερό.Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου μέσα στη μέρα,ψέκασε το με το πράσινο τσάι και απόλαυσε τα αποτελέσματα της μίνι θεραπείας σου.

Απολέπιση με φυσικά συστατικά
Το λιπαρό δέρμα θέλει τακτική περιποίηση και η εβδομαδιαία απολέπιση δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σου.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα,βρώμη και μέλι για να τρίψεις το πρόσωπο και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα.
Εναλλακτικά,μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαπούνι με τα ίδια συστατικά.Όχι υπερβολές όμως!Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Φάε πιο σωστά
Υπάρχουν πολλές έρευνες που συνδέουν την διατροφή με ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας,εσωτερικά και εξωτερικά.Για παράδειγμα,τα πολλά γλυκά προκαλούν κνησμό,ακμή και κοκκινίλες.Έτσι,οι λιπαρές τροφές που καταναλώνουμε,μπορούν να προκαλέσουν λιπαρότητα.Προτίμησε φρούτα,λαχανικά,ξηρούς καρπούς με μέτρο και δημητριακά ολικής αλέσεως,και θα δεις μεγάλες διαφορές.


Καλό καλοκαίρι!