Αποτρίχωση με lazer: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφαση

Ένα από τα αιώνια προβλήματά μας ως γυναίκες,είναι να διατηρήσουμε την απαλή μας επιδερμίδα άτριχη,βελούδινη,σχεδόν μωρουδίστικη.

Πόσο εφικτό είναι αυτό όμως,όταν για να ξεμπερδέψεις με τις τρίχες χρησιμοποιείς το ξυραφάκι;Οι τρίχες επιστρέφουν πιο άγριες από ποτέ,πιο δυνατές από ποτέ,έτοιμες να καλύψουν κάθε σπιθαμή του σώματός σου.


Όσο για το κερί;Τα αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα,αλλά για περιοχές όπου οι τρίχες είναι μαλακές όπως το πρόσωπο.Αν είσαι μελαχρινή και δοκιμάσεις να αποτριχώσεις μασχάλη με κερί,ενώ έχουν προηγηθεί χρόνια χρήσης ξυραφιού...άσ'το καλύτερα.Μπορεί να μείνεις χωρίς δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο ή πολύ απλά να κολλήσει το κερί στα καρφιά που έχεις για τρίχες και μετά να τρίβεσαι με τα ειδικά μαντηλάκια λαδιού για να το απομακρύνεις.

Σκέφτεσαι λοιπόν αποτρίχωση με λέιζερ.Μια κι έξω και τελειώσαμε από αυτό το βάσανο.Πώς λειτουργεί;Ένα έντονο φως πέφτει στον θύλακα της τρίχας,απορροφάται και η τρίχα καταστρέφεται μια και καλή.Μπορεί να γίνει λέιζερ αποτρίχωση σε όλα τα σημεία του σώματος,αλλά και στο πρόσωπο χωρίς οι συνεδρίες να επηρεάσουν την καθημερινότητά σου.Λίγη προσοχή με τον ήλιο και θα είσαι μια χαρά.

Τα νέα είναι καλύτερα για τις μελαχρινές,αφού είναι ευκολότερο να "καεί" μια μαύρη τρίχα,παρά μια ανοιχτόχρωμη που τα μηχανήματα "πιάνουν" πιο δύσκολα.Συνεπώς,οι συνεδρίες θα είναι περισσότερες.

Η διαδικασία ωστόσο,είναι υπερβολικά γρήγορη αν σκεφτείς πως σε δέκα λεπτά ο ειδικός μπορεί να έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή στο πρόσωπο,ενώ πιο μεγάλες περιοχές όπως τα πόδια και τα χέρια,ίσως χρειαστούν γύρω στην μια ώρα.Ανάλογα λοιπόν,με τον βαθμό δυσκολίας,θα ξεμπερδέψεις μέσα σε περίπου δέκα επισκέψεις.Κάποιες φορές,αν το είδος λέιζερ το απαιτεί,ο ειδικός τοποθετεί κρύο τζελ στην περιοχή πριν την εφαρμογή και σου προτείνει κάποιο είδος κρέμας περιποίησης για χρήση στο σπίτι μετά το πέρας της συνεδρίας.

Εννοείται πως το διάστημα που ξέρεις ότι θα επισκέπτεσαι το ινστιτούτο που επέλεξες,αποφεύγεις το πολύ ξύρισμα και την αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι.Μόλις οι τρίχες κάνουν την εμφάνισή τους,είσαι έτοιμη για την επίσκεψή σου.Οι επισκέψεις απέχουν συνήθως η μια από την άλλη τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Μετά την συνεδρία,ίσως το δέρμα σου μοιάζει ταλαιπωρημένο ή ηλιοκαμένο.Φρόντισε να το ενυδατώσεις και αν πρόκειται για το πρόσωπο,να αποφύγεις το μακιγιάζ για κάποιες ημέρες.Το πρήξιμο,οι ραγάδες και οι έντονες κοκκινίλες είναι πολύ σπάνιες και αν τις εντοπίσεις πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή των ειδικών που θα εμπιστευτείς.Η αποτρίχωση με λέιζερ,παρόλο που είναι μια επέμβαση κοσμετολογίας,παραμένει ιατρική πράξη και πρέπει να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένο προσωπικό.Πάρε γνώμες από κοπέλες που έκαναν χρήση τέτοιων υπηρεσιών και αφού καταλήξεις,πήγαινε για μια γνωριμία και κάνε τις ερωτήσεις σου.

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και την πόλη που διαμένεις.Οι τιμές ξεκινούν από 30€ και μπορεί να αγγίξουν τα 250€ (ή και αρκετά παραπάνω) ανάλογα με την περιοχή,το μέγεθος και την φήμη του ινστιτούτου που έχεις διαλέξει.

Πριν πεις αντίο σε κάθε τρίχα πάνω σου,δεν πρέπει να αγνοείς το γεγονός πως σε κάθε σημείο,η τριχοφυΐα εξυπηρετεί κάποια χρησιμότητα.

Στην εποχή των σπηλαίων,οι τρίχες προστάτευαν τους ανθρώπους από τα έντομα και τα παράσιτα που αποτελούσαν απειλή για το δέρμα.Παρά το γεγονός πως αυτό δεν υπάρχει πλέον στον ίδιο βαθμό,οι τρίχες είναι πολύτιμες.Προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο,τους τραυματισμούς και βοηθούν στην επούλωση πληγών.Οι τρίχες στην μύτη βοηθούν στο να μην μπαίνουν ξένα σώματα.Οι βλεφαρίδες ομοίως,απομακρύνουν τα ξένα σώματα,ενώ τα φρύδια είναι το πρώτο πεδίο μάχης που πρέπει να περάσει ένα ξένο σώμα για να προσεγγίσει τα μάτια μας.Το ίδιο ισχύει και για τα αυτιά,αφού οι τρίχες προστατεύουν τον ακουστικό πόρο.

Όσο για τις τρίχες στο αιδοίο και τις μασχάλες;Τις μισούν,τις μισείς,αλλά μάντεψε!Οι εκκρίσεις και οι οσμές των αδένων τους διεγείρουν το αντρικό φύλο και οι τρίχες στα σημεία αυτά,κάνουν την μυρωδιά να διαρκεί περισσότερο για το καλό και των δυο σας.

Το σημαντικότερο;
Προστατεύεσαι από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα,αφού οι τρίχες αποτελούν ένα καλό πρώτο φίλτρο.

Μην βιάζεσαι λοιπόν να μείνεις γλόμπος.Για όλα υπάρχει λόγος ύπαρξης!

Σε μια εποχή γεμάτη μωρουδίστικα δέρματα,γίνε μια Julia Roberts!