Happy Teeth: 5 τρόποι για ν'αποκτήσεις λευκό χαμόγελο φυσικά

Από αρχαιοτάτων χρόνων,άντρες και γυναίκες,θέλουμε διακαώς να αποκτήσουμε λευκά και αστραφτερά δόντια.Οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα,χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα ελαφρόπετρας και ξιδιού,ενώ οι αρχαίοι Ρωμαίοι καθάριζαν τα δόντια τους με κατσικίσιο γάλα και ούρα!

Ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει.Οδοντόκρεμες,θεραπείες,λεύκανση και τόσες άλλες μέθοδοι,αποτελούν πλέον τις επιλογές μας.Υπάρχουν όμως,κι άλλοι τρόποι να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα,και μάλιστα φυσικοί.

Δεν έχουμε όλοι την ίδια ποιότητα και χρώμα δοντιών.Θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο σκούρα ή πιο κίτρινα δόντια,ακόμη και από μικρή ηλικία.

Όπως τονίζουν οι οδοντίατροι,για να περιορίσουμε τους λεκέδες και την αλλαγή χρώματος στα δόντια μας,είναι σημαντικό να περιορίσουμε και το είδος των τροφών και των ροφημάτων μας.Ο καφές,το κόκκινο κρασί,το μαύρο τσάι,κάποια αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά,καταστρέφουν το λευκό χρώμα της οδοντοστοιχίας μας.


Για όμορφα λευκά δόντια ακολούθησε τα παρακάτω:

- Φάε σκληρά και τραγανά φρούτα και λαχανικά,όπως μήλα,καρότα και λάχανο.Είναι καλύτερα κι από οδοντόβουρτσα.

- Τα σκληρά τυριά επίσης λευκαίνουν τα δόντια,καθώς καθαρίζουν το σμάλτο από τις τροφές που μένουν και εμποδίζουν τον σχηματισμό βακτηριακής πλάκας.

- Προτίμησε τα εσπεριδοειδή.Λεμόνια,γκρέιπφρουτ,πορτοκάλια και μανταρίνια,βοηθούν στην αύξηση έκκρισης σάλιου,το οποίο με τις βακτηριογόνες ιδιότητές του προλαμβάνει την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων και καθαρίζει από την επιφάνεια των δοντιών υπολείμματα τροφής και την οδοντική πλάκα.

- Βάλε στην διατροφή σου φρούτα του δάσους,όπως βατόμουρα,τα οποία περιέχουν οξέα που λευκαίνουν τα δόντια με φυσικό τρόπο.

- Με το γάλα δεν πρέπει να το παρακάνουμε καθώς μεγαλώνουμε.Εμπλουτίζει όμως,την διατροφή μας με ασβέστιο,το οποίο ενισχύει το σμάλτο και προσφέρει φυσική λεύκανση στην οδοντοστοιχία μας.


Έχε υπόψιν σου πως πρέπει να αποφεύγεις τις τροφές που δημιουργούν λεκέδες στα δόντια σου.Μερικές από αυτές είναι τα μαύρα μούρα,το ρόδι και τροφές με τεχνητά χρώματα,όπως είναι τα γλυκά.

Και μην ξεχνάς ποτέ πως το χαμόγελό σου είναι η φυσική γοητεία και...σου πάει πολύ!