B-Healthy:12+1 τρόποι για να νιώθεις & να είσαι πιο υγιής

Θέλεις να γίνεις πιο υγιής;Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ριζικές αλλαγές.Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και έχεις μόνο να κερδίσεις.Θα μειώσεις τις πιθανότητες για πολλές μορφές καρκίνου και διαφόρων ασθενειών,θα βάλεις νέες βάσεις στην καθημερινότητά σου και θα έχεις την ευκαιρία για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.


1. Να κοιμάσαι αρκετά. Για να έχεις ένα υγιές σώμα,χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 με 10 ώρες καλού ύπνου καθημερινά.Έτσι θα είσαι πάντα σε εγρήγορση και δεν θα χρειάζεται να πεις δέκα κούπες καφέ για να μείνεις ξύπνια.Αν πηγαίνεις ακόμη σχολείο,να φροντίζεις να μην ξενυχτάς τις καθημερινές.



2. Βάλε το χαμόγελο και το γέλιο στην ζωή σου. Ένας χαμογελαστός άνθρωπος πάντα μοιάζει νεότερος και φαίνεται το πόσο καλά αισθάνεται.Έχει αποδειχτεί επιστημονικά,πως το να χαμογελάς πολύ σε κρατά πιο υγιή.

3. Μην κάνεις τίποτα. Κάθισε σε ένα ήσυχο μέρος,στα σκοτεινά αν θέλεις,για τουλάχιστον δέκα λεπτά,και άσε όποιες σκέψεις σε αγχώνουν να φύγουν.Θα αισθανθείς μια πλήρη ανανέωση.Αν απλώς χαλαρώσεις,θα νιώσεις καλύτερα και πιθανόν να διατηρήσεις αυτό το αίσθημα σε όλη την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.Δοκίμασε να το κάνεις δυο φορές την ημέρα και θα δεις.


4. Περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό κομμάτι μιας υγιούς διατροφής.Προσπάθησε να καταναλώνεις όσο περισσότερα μπορείς.

5. Άφθονο νερό. Δέκα ποτήρια τουλάχιστον την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα.Το νερό σε βοηθά,εκτός από το να ξεδιψάς,να ανακτάς δυνάμεις και να έχεις περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα.Άνθρωποι που δεν πίνουν πολύ νερό,συνήθως υποφέρουν από ακμή,πονοκεφάλους,ακόμη και αφυδάτωση.Κάνε το νερό λοιπόν,φίλο σου και δεν θα το μετανιώσεις.

6. Τεντώσου. Το λεγόμενο stretching,καταρχάς θα σου χαρίσει μεγάλη ευεξία.Από την ώρα που θα ξυπνήσεις μέχρι λίγο πριν το γυμναστήριο,αυτός ο εύκολος τρόπος άσκησης των μυών,είναι η τέλεια προθέρμανση και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.Αν το κάνεις καθημερινά,θα αποκτήσεις τρομερή ευκινησία.Άσε που θα μπορείς να τρέξεις μεγαλύτερες αποστάσεις χάρη στις αντοχές που θα σου χαρίσει.

7. Τρέξε,τώρα τρέξε. Δεν είπαμε να διανύσεις απόσταση πέντε μιλίων κάθε πρωί,αλλά το jogging για δέκα λεπτά,είναι η ιδανική άσκηση για να κρατηθείς σε φόρμα.Δέκα λεπτά δυο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή αρχή.Οι μυς σου θα δυναμώσουν και θα είσαι fit όλη την ημέρα.Προσοχή όμως:ποτέ μην τρέξεις για μια ώρα και μετά σταματήσεις απότομα για να περάσεις μια ωρίτσα στον καναπέ σου.Οι κράμπες θα είναι συνεχείς και δεν θα μπορείς να τρέξεις την επόμενη ημέρα.Απλώς άρχισε το περπάτημα και πάρε βαθιές αναπνοές.Σαν το τρέξιμο πάντως,δεν έχει!

8. Πίεσε λίγο τον εαυτό σου. Αν για παράδειγμα κάνεις καθημερινά 10 push-ups,δοκίμασε να κάνεις 12.Μικρές προκλήσεις σαν κι αυτές θα σε κρατήσουν σίγουρα σε φόρμα.

9. Κάνε κάτι που αγαπάς. Παίξε με το κατοικίδιό σου,πήγαινε για κολύμπι ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει.Κάνοντας πράγματα που αγαπάς,έχεις καλή διάθεση και αισθάνεσαι ευτυχία.Αν είχες,ας πούμε,μια κακή ημέρα,κάνε μια βόλτα με το ποδήλατό σου και διώξε τον θυμό και το άγχος.Όχι μόνο θα διασκεδάσεις,αλλά θα αισθανθείς καλύτερα από ποτέ.

10. Νιώσε καλά για τον εαυτό σου. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος από σένα σε κάτι,οπότε μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα άτομα ποτέ!Βρες πράγματα στα οποία μπορείς να διαπρέψεις και χρησιμοποίησε πάντα τα ταλέντα σου.

11. Βάλε έναν στόχο και πέτυχέ τον. Το αίσθημα της νίκης θα σου προσφέρει τρομερή αυτοπεποίθηση.Κέρδισε την συμπάθεια,τον θαυμασμό και τα βλέμματα των άλλων και θα νιώσεις βασίλισσα.

12. Ασκήσου καθημερινά. Θα αισθανθείς,θα δείχνεις και θα είσαι στα καλύτερά σου.

13. Χαλάρωσε και μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. 


Άνοιξε τους ορίζοντές σου,εξερεύνησε νέα πράγματα,διάβασε και γενικά,κάνε πράγματα που διώχνουν την πίεση και το άγχος από μέσα σου.



Η ζωή είναι έτσι κι αλλιώς μικρή.Τράβα την απ' τα μαλλιά!