Health Tips: 12 τροφές που σε κάνουν να ακτινοβολείς


Έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα καλλυντικά που υπόσχονται να σου προσφέρουν αψεγάδιαστο δέρμα,μαλλιά,γερά,υγιή δόντια και γενικά την τελειότητα και δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς;Δοκίμασε φυσικά και πιο απολαυστικά.

Σολομός
Τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα όπως ο σολομός,οι ρέγγες και η πέστροφα βοηθούν τρομερά στην απαλή υφή του δέρματος.Τέτοιες τροφές παρέχουν στο δέρμα τα απαραίτητα έλαια για την λίπανσή του και μειώνουν τις φλεγμονές,που συχνά προκαλούν ερυθρότητα,κνησμό και ξεφλούδισμα.




Γλυκοπατάτες
Το δέρμα σου μπορεί να παραμείνει απαλό και μεταξένιο αν συμπεριλάβεις στην διατροφή σου γλυκοπατάτες.Είναι πλούσιες σε Β-καροτίνη και,αφού τις φας,μετατρέπονται σε βιταμίνη Α,η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα για να διατηρείται το δέρμα απαλό.Δεν σου αρέσουν οι πατάτες;Δοκίμασε καροτίνη,it'll do the job.


Καρπούζι,πεπόνι & μάνγκο
Τα ζουμερά αυτά φρούτα είναι πλούσια σε καροτενοειδή,τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα.Μην επαναπαυτείς βέβαια τρώγοντας μόνο φρούτα.



Ακτινίδιο
Οποιοδήποτε φρούτο με μπόλικη βιταμίνη C,όπως τα ακτινίδια,τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ,σώζουν το δέρμα.Η βιταμίνη C ενεργοποιεί την σύνθεση κολλαγόνου του δέρματος και γίνεται φρουρός έναντι των ρυτίδων.Σε μια μελέτη που διενέργησε το American Journal of Clinical Nutrition,προέκυψε πως οι γυναίκες που είχαν στην διατροφή τους τροφές με βιταμίνη C είχαν αισθητά λιγότερη ξηρότητα και ρυτίδες.


Μαύρη Σοκολάτα
Δεν το πιστεύεις ε;Κι όμως!Το να απολαύσεις έστω κι ένα μικρό κομματάκι μαύρης σοκολάτας θα σου προσφέρει υψηλά επίπεδα φλαβανόλης κακάο,το οποίο συνδέεται άμεσα με την απαλότητα και ενυδάτωση του δέρματός σου.Είπαμε όμως,μικρή ποσότητα.


Γάλα
Είναι καλό και για το σώμα,αλλά και για τα δόντια σου,οπότε διπλό το καλό.Καθώς αποτελεί μια άριστη πηγή ασβεστίου,στηρίζει την κάτω γνάθο,προστατεύει από τα ραγίσματα και αναμορφώνει το σμάλτο.

Μπρόκολο
Έχει αποδειχτεί πως,μαζί με άλλες τροφές όπως τα εσπεριδοειδή και οι πιπεριές,κρατά υγιή τα ούλα.Γι' αυτό οι μαμάδες επιμένουν να τρώμε τα λαχανικά μας.




Γιαούρτι
Χαρίζει λάμψη στο δέρμα και τα νύχια.Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης κι έχει αποδειχτεί σε μελέτες,πως βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.Επίσης,χάρη στην βιοτίνη που περιέχει,βοηθά στην αύξηση της δύναμης των νυχιών.

Στρείδια
Το ξεφλούδισμα και η αίσθηση σαν να έχεις λέπια στο τριχωτό της κεφαλής,οφείλεται συνήθως σε χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου.Τα στρείδια είναι η καλύτερη πηγή και κρατούν τα μαλλιά και το κεφάλι υγιές.Αν πάλι δεν σας αρέσουν,προτιμήστε κρέας κοτόπουλου,γαλοπούλα,γαλακτοκομικά ή φασόλια ως εναλλακτική.

Καψαϊκίνη
Η χημική ένωση που χαρίζει στις πιπεριές την καυτερή τους γεύση,θα αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και θα επιταχύνει τον μεταβολισμό 23% κάθε μιάμισι ώρα μετά από γεύμα με τροφή που την περιέχει.Οι πιπεριές περιέχουν επίσης βιταμίνη C,η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος.


Ξηροί καρποί ή σπόροι
Τσίμπα μερικά αμύγδαλα ή ηλιόσπορους και θα δεις την διαφορά.Περιέχουν αντιφλεγμονώδη και ανοσοενισχυτικά θρεπτικά συστατικά,όπως η βιταμίνη Ε που βοηθά στην μείωση των ερεθισμών.

Πράσινα Λαχανικά
Πράσινες τροφές όπως το σπανάκι και η ρόκα,είναι πλούσιες σε φυσικά αντιοξειδωτικά.Δοκίμασε να τα προσθέσεις στο μεσημεριανό σου και θα χαρίσουν στο δέρμα σου χροιά αψεγάδιαστη και λαμπερή.




Καλή όρεξη!