Σώμα μου: Κυτταρίτιδα;Tips για να την αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Την έχουμε σχεδόν όλες,μας ταλαιπωρεί από την εφηβική πολλές φορές ηλικία και δοκιμάζουμε τα πάντα με κάθε ευκαιρία για να την αντιμετωπίσουμε.Το χαρακτηριστικό της;Κάνει το δέρμα μας να μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού και την αυτοπεποίθησή μας να περνάει κρίση.Τι είναι όμως πραγματικά η κυτταρίτιδα;

Νερό και λίπος συσσωρεύονται ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό,και μετά από διάφορες διεργασίες,αποτέλεσμα είναι αυτά τα φουσκωτά βουναλάκια στους γλουτούς,τα οπίσθιά μας και σπανιότερα,στο στομάχι.


Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;Μπορεί να υπάρχουν κληρονομικοί και γενετικοί παράγοντες ή να προκύψει από την κακή διατροφή και την απουσία συστηματικής άσκησης.Μην ανησυχείς όμως,δεν είσαι μόνη.Σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους,πάνω από το 90% των γυναικών αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα καθημερινά.Τα καλά νέα;Φυσικά και υπάρχουν τρόποι να την ξεπεράσεις.Εδώ που τα λέμε,δεν είναι και το πιο τραγικό που μπορεί να συμβεί στο δέρμα σου.


Άλλαξε την διατροφή σου
Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.Απόφυγε το πολύ αλάτι,καθώς πρήζει τα λιποκύτταρα και προωθεί την εμφάνισή της.Προτίμησε τροφές ολικής αλέσεως ή πλούσιες σε φυτικές ίνες για να αποβάλλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.Μην ξεχνάς να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά εποχής καθημερινά.

Πίνε πολύ νερό
Η ενυδάτωση είναι το παν.Θα έχεις δει πως πολλά μοντέλα σε κάθε συνέντευξή τους,αναφέρουν πως πίνουν πολύ νερό καθημερινά.Η αφυδάτωση λεπταίνει και αδυνατίζει το δέρμα,πράγμα που ευνοεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.Η υγρασία είναι πολύ σημαντική λοιπόν,και μπορεί να φανεί σωτήρια ενάντια στον εχθρό.

Συστηματική άσκηση
Αν σκεφτείς πως η κυτταρίτιδα είναι ουσιαστικά συσσωρευμένο λίπος σε ακανόνιστη μορφή,τότε καταλαβαίνεις πως πρέπει να διώξεις το λίπος μακριά σου.Πώς θα το καταφέρεις;Κάνοντας τακτικά γυμναστική,όπως τρέξιμο,περπάτημα και κολύμπι.Άσε που όλα αυτά δεν θα πολεμήσουν μόνο την κυτταρίτιδα,αλλά θα σου χαρίσουν πνευματική και σωματική ευεξία.

"Σπάσε" το λίπος
Πώς θα το κάνεις;Κάνοντας μασάζ στις περιοχές που σε ταλαιπωρεί ο φλοιός πορτοκαλιού.Καθημερινά όταν ξαπλώνεις ή στο ντους,είναι μια καλή ευκαιρία να κινητοποιήσεις το δέρμα σου και να πολεμήσεις το λίπος.Πάρε μια βούρτσα και τρίψε την επίμαχη περιοχή ή χρησιμοποίησε απλώς τα δάχτυλά σου.Ένα scrub σώματος θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο,αφού η απολέπιση θα απομακρύνει τις τοξίνες και θα "γυμνάσει" το δέρμα σου.


Μην ξεχνάς: Κυτταρίτιδα δεν έχουν μόνο οι γυναίκες με παραπανίσια κιλά.Αδύνατες γυναίκες,ακόμη και διάσημα μοντέλα,έχουν κυτταρίτιδα,καθώς η εμφάνισή της δεν εξαρτάται πάντα από μας και τις συνήθειές μας.


Θέλεις κάτι πιο δραστικό;Οι κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο αποτελούν μια συντηρητική θεραπεία παρηγοριάς,αλλά δεν μπορούν να σε βοηθήσουν πάντα ολοκληρωτικά.

Αν επιθυμείς κάτι πιο μάχιμο,είναι καλό να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή ένα ινστιτούτο ομορφιάς για να σου προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας από επαγγελματίες γίνεται όλο και πιο εύκολη,αλλά και προσιτή.

Και μην είμαστε υπερβολικές,έτσι;Αν εσύ αισθάνεσαι καλά,θα είσαι ακαταμάχητη ακόμη και με την κυτταρίτιδά σου!