Hairydust: 8 tips για σωστό & απολαυστικό λούσιμο κάθε φορά!

Μια συνήθεια καθημερινή και αναγκαία είναι και αυτή του λουσίματος.Μαθαίνουμε να την κάνουμε σε μικρή ηλικία,μαθαίνουμε όμως και τον σωστό τρόπο;
Αν απορείς γιατί σπάνε οι τρίχες σου ή γιατί τα μαλλιά σου λαδώνουν πολύ γρήγορα,ήρθε η ώρα να μελετήσεις το θέμα λίγο παραπάνω.Μην σου φαίνεται αξιοπερίεργο,υπάρχει σωστός τρόπος και για να λούσεις την κόμη σου,ώστε να είναι πλούσια και μεταξένια.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε δεν τα συνειδητοποιούμε,με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε την τρίχα και τα μαλλιά να χάνουν την λάμψη και την φυσικότητά τους.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις το...κεφάλι σου ήσυχο.

1. Το σωστό σαμπουάν
Δεν έχουμε όλες την ίδια επιδερμίδα και,άρα,ούτε το ίδιο τριχωτό κεφαλής.Άλλες έχουμε ξηρά μαλλιά και άλλες πιο λιπαρά.Άλλες σγουρά και άλλες ίσια.Άλλες ξανθά και άλλες κόκκινα.Πρέπει λοιπόν,να επιλέξεις με πολλή προσοχή το κατάλληλο προϊόν,τόσο για το είδος της τρίχας σου,όσο και για το δέρμα του κεφαλιού σου.

2. Κατάλληλη ποσότητα
Μπορεί να μην έχεις δώσει ποτέ σημασία στην ποσότητα σαμπουάν που καταναλώνεις,είναι όμως επιτακτική ανάγκη να προσέχεις.Οι μεγάλες ποσότητες θα κάνουν τα μαλλιά σου να λαδώσουν πιο γρήγορα,ενώ οι πολύ μικρές δεν θα διώξουν την βρωμιά από την ρίζα,αλλά ούτε την ξηρότητα από τις άκρες.Μια μικρή ποσότητα στο μέσον της παλάμης σου,είναι αρκετή,ενώ ανάλογα με το μήκος των μαλλιών αυξάνεις κατά το δοκούν.
Επίσης,δεν χρειάζεται πάντα να λούζεσαι δύο ή τρεις φορές.Ειδικά αν ακολουθείς την ίδια ρουτίνα καθημερινά,σίγουρα δεν ωφελεί να ταλαιπωρείσαι.Αν βέβαια,τα μαλλιά σου είναι πολύ βρώμικα,τότε το ένα χέρι σίγουρα δεν είναι αρκετό.

3. Ζεστό κι όχι καυτό νερό
Σε πολλές αρέσει ένα καυτό μπάνιο ή ντους,θυμήσου όμως πως τα μαλλιά σου δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες θερμοκρασίες.Το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να ανοίξουν οι θύλακες και να καθαρίσουν αποτελεσματικά την βρωμιά,το σμήγμα ή τα όποια προϊόντα έχεις χρησιμοποιήσει.Το καυτό νερό αντιθέτως,μπορεί να κάψει το τριχωτό της κεφαλής και να σου προκαλέσει από αλλεργία σε προϊόντα,μέχρι και έγκαυμα αν είσαι πολύ απρόσεκτη.

4. Το λούσιμο ξεκινάει από τις ρίζες
Είναι απαραίτητο να απλώνεις το σαμπουάν σου πρώτα στις ρίζες κι έπειτα,κάνοντας αφρό,στο υπόλοιπο του κεφάλι.Με αυτόν τον τρόπο η βρωμιά θα κατέβει προς τα κάτω και θα την ξεφορτωθείς με βεβαιότητα,φέρνοντας σε ισορροπία την ενυδάτωση της τρίχας.

5. Χρησιμοποίησε conditioner πριν το λούσιμο
Ναι,καλά άκουσες.Αν θέλεις τα μαλλιά σου να δείξουν υγιή και μεταξένια,ειδικά αν έχουν μεγάλο μήκος,μπορείς να απλώσεις την κρέμα conditioner πριν το σαμπουάν.Έτσι,θα ενυδατώσεις το τριχωτό της κεφαλής και θα απορροφήσει καλύτερα το σαμπουάν σου στη συνέχεια.

6. Να είσαι προσεκτική
Εντάξει μην το παρακάνεις,αλλά μην λούζεσαι κιόλας σαν να επιτίθεσαι στο κεφάλι σου.Λούσε τα μαλλιά σου μαλακά και σε βάθος για το επιθυμητό αποτέλεσμα.Ξεκίνα από τις ρίζες για βαθύ καθαρισμό και κατέβα προς τις άκρες.Σκοπός είναι να αιματώσεις το τριχωτό της κεφαλής.Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.Το μόνο που θα πετύχεις είναι να μπλέξεις τα μαλλιά σου κι άντε να σε βοηθήσει μετά η χτένα.

7. Μην αμελείς το conditioner
Αν δεν έχεις σκοπό να το βάλεις πριν το λούσιμο,τότε μπορείς να ενυδατώσεις τις άκρες των μαλλιών σου στο τέλος.Απλά λούζεσαι και μετά προσθέτεις λίγη ποσότητα από την μέση και κάτω για το λιγότερο δύο λεπτά.Όσο περισσότερο,τόσο το καλύτερο.Ξεπλένεις και μόλις στεγνώσεις τα μαλλιά σου,θα δεις την διαφορά.

8. Ναι στο κρύο νερό
Αν το αντέχεις,δοκίμασέ το.Αν ξεπλύνεις με κρύο νερό τα μαλλιά σου,οι πόροι θα κλείσουν και δεν θα επιτρέψουν στα μαλλιά σου να λαδώσουν γρήγορα,ενώ θα γίνουν πιο υγιή και στιλπνά από ποτέ.


Καλή επιτυχία!