Undercover: Όλα τα μυστικά για αψεγάδιαστο μακιγιάζ

Έχεις παρατηρήσει άπειρα λάθη στο μακιγιάζ σου και δεν ξέρεις πώς να τα διορθώσεις;Μην πανικοβάλλεσαι,δεν χρειάζεται να πας σε κάποια σχολή για να μορφωθείς επί του θέματος.Παρακάτω θα δεις μερικά απλά κόλπα για να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία.

Αφού έχεις καθαρίσει,λοιπόν,καλά το πρόσωπό σου,ακολουθείς τα παρακάτω.

Κάλυψη σκούρων σημείων
Το αγαπημένο μας κονσίλερ είναι η καθημερινή λύση στους μαύρους κύκλους,τα στίγματα και τις διχρωμίες στο πρόσωπό μας.Εκτός από τους μαύρους κύκλους,σκούρες περιοχές συναντούμε γύρω από την μύτη και το στόμα.Για να παρατηρήσεις,όμως,καλύτερα πού βρίσκονται τα σημεία προς κάλυψη στο δικό σου πρόσωπο,μάζεψε τα μαλλιά σου πίσω και φώτισε το πρόσωπο με κατάλληλο φως.Μόλις τα εντοπίσεις,χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι για να απλώσεις λίγο κονσίλερ.Αν έχεις σπυράκια,βάλε λίγη ποσότητα παραπάνω επάνω στο σπυράκι κι όχι γύρω από αυτό.Έτσι,όταν στεγνώσει,θα το ταμπονάρεις απλά με λίγη πούδρα και δεν θα φαίνεται τίποτα.Σημαντικό:Το κονσίλερ πρέπει να είναι πάντα τουλάχιστον δυο τόνους πιο ανοιχτό από την υπόλοιπη επιδερμίδα.Δεν θες να φαίνεσαι κουρασμένη,οπότε φώτισε το πρόσωπό σου έξυπνα.

Άπλωσε λίγο μεικάπ
Για να μην φαίνεσαι κουρασμένη και το πρόσωπό σου υπερβολικά φορτωμένο,πρέπει να διαλέξεις ευλαβικά την βάση σου.Προτίμησε μια βάση με ελαφριά και μαλακή υφή για τέλειο αποτέλεσμα.

Λάμψη στα μάτια
Αντί για μεικάπ,αρχικά κάλυψε τα μάτια σου με μια ανάλαφρη σκιά σε ουδέτερο χρώμα.Το μεικάπ λιώνει και κάνει τις σκιές να κολλάνε,οπότε λίγες ώρες αργότερα είναι πιθανό να μοιάζεις πασαλειμμένη.Μια σκιά σε μπεζ ή ανοιχτό ροζ θα κάνει την δουλειά.Από εκεί και πέρα,μπορείς να δουλέψεις  όπως θέλεις και να επιλέξεις την παλέτα που επιθυμείς για να τονίσεις τα μάτια σου.

Μεγαλύτερα μάτια
Όχι,δεν χρειάζεσαι βλεφαροπλαστική.Λίγη περισσότερη μάσκαρα στην εξωτερική γωνία του ματιού σε συνδυασμό με eyliner,και λίγο φως στην εσωτερική γωνία,είναι το μυστικό.

Καλοσχηματισμένα φρύδια
Ένα μακιγιάζ για να ολοκληρωθεί χρειάζεται μια όμορφη κορνίζα,που δεν είναι άλλη από τα φρύδια μας.Για να τα τονίσεις περισσότερο,χρησιμοποίησε ένα μολύβι φρυδιών κι ένα βουρτσάκι.

Πούδρα με μέτρο
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:η πούδρα υπάρχει για να σταθεροποιεί την βάση στο πρόσωπό μας,κι όχι για να βάζουμε δέκα κιλά πιστεύοντας πως καλύπτουμε τις ατέλειες.Γιατί;Γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Σε υπερβολική ποσότητα,τονίζει τις ρυτίδες και τα βαθουλώματα ή τις ουλές που μπορεί να έχουμε.Άσε που αν το παρακάνεις,φαίνεται σαν να φοράς μάσκα.




Καλή επιτυχία και προσοχή στις υπερβολές!