Glam You: Βασικοί κανόνες και tips για να κάνεις την τέλεια μάσκα

Το πρόσωπό μας θέλει πολλή φροντίδα.Μια στο τόσο είναι καλό,εκτός από τον καθαρισμό,να κάνεις και μια μάσκα.Αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου για να απορροφηθούν σωστά τα θρεπτικά συστατικά,είσαι έτοιμη για το μποτέ σου.Πώς θα διαλέξεις,όμως,την κατάλληλη;

Αρχικά,πρέπει να ξέρεις το είδος του δέρματος που έχεις,αλλά και την σημερινή κατάστασή του.Για παράδειγμα,αν είναι χειμώνας,λογικά θα είναι πιο ξερό,ενώ αν είναι καλοκαίρι,ίσως παρουσιάζει λιπαρότητα.Επιπλέον,έχεις μαύρα στίγματα,σπυράκια,είσαι αλλεργική σε κάποια συστατικά;Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την επιλογή και αγορά της κατάλληλης μάσκας ή ακόμη και την παρασκευή της στο σπίτι με φυσικά υλικά.



Όπως συνιστάται με την βαφή μαλλιών,καλό είναι να κάνουμε ένα μικρό αλλεργικό τεστ 5-10 λεπτών σε κάποιο σημείο του χεριού π.χ. τον αγκώνα,πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή στο πρόσωπο.Αν παρατηρήσεις εξάνθημα ή κοκκινίλα,απόφυγε την χρήση της συγκεκριμένης μάσκας.

Εκτός από όλα αυτά,πρέπει να προσέχεις και την ποιότητα των συστατικών.

- Απόφυγε να αγοράσεις μάσκες σε σακουλάκια από το σούπερ μάρκετ ή άλλους τέτοιους χώρους,καθώς είναι πιθανόν να έχουν μείνει στον ήλιο ή οι συνθήκες μεταφοράς τους να ήταν ακατάλληλες.

- Αν έχεις επιλέξει να φτιάξεις την δική σου μάσκα στο σπίτι,φρόντισε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι ένα βήμα πριν την αποσύνθεση.Πρέπει να είναι φρέσκα και η μάσκα να εφαρμοστεί αμέσως στο πρόσωπο.



Επιπλέον tips:

- Φρόντισε να έχεις κάνει καλό καθαρισμό,καθώς υπολείμματα μακιγιάζ είναι πιθανόν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

- Μην απλώσεις την μάσκα γύρω από την περιοχή των ματιών ή πάνω στα βλέφαρα.Η περιοχή είναι ευαίσθητη και χρήζει ξεχωριστής περιποίησης.

- Καθώς απλώνεις την μάσκα,κάνε απαλές κινήσεις σαν μασάζ,από την μέση του προσώπου προς τις άκρες.Για να απολαύσεις περισσότερο την διαδικασία,βάλε χαλαρωτική μουσική και ξάπλωσε.

- Μην αφήνεις την μάσκα στο πρόσωπο παραπάνω από τον προτεινόμενο χρόνο.Μπορεί να εμφανίσεις εξανθήματα.Τα 20 λεπτά είναι συνήθως ιδανικά.

- Αφαίρεσε την μάσκα με απαλές κινήσεις για να αποφύγεις τους ερεθισμούς.Χρησιμοποίησε ένα μικρό βαμβάκι βουτηγμένο σε νερό ή σε λοσιόν κατάλληλη για το δέρμα σου.



Για να περάσεις πιο όμορφα,κάνε την μάσκα παρέα με μια ή ακόμη κι όλες τις φίλες σου.



Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία,βάλε λίγη τονωτική λοσιόν.Μην ξεχάσεις την ενυδατική σου κρέμας ημέρας το επόμενο πρωί.




Καλή διασκέδαση!