Summertime: 12 τροφές για απόλυτη ενυδάτωση όλο το καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και οι ζέστες έχουν αρχίσει για τα καλά.Τί μπορείς να φας για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο;Φρούτα και λαχανικά είναι στην κορυφή της λίστας,ενώ το νερό είναι ο βασιλιάς της διατροφής κάθε εποχή.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Σπιτικές γρανίτες
Είναι ό,τι καλύτερο και δροσερό για τις καλοκαιρινές μέρες.Δεν υπάρχει λόγος να τις αγοράσεις,καθώς είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι.Αν έχεις παιδιά,πρότεινε να τις φτιάξετε μαζί.Φρέσκος χυμός φρούτων,λίγα κομματάκια φρούτων σε μια παγοθήκη,ένα ξυλάκι στη μέση και έτοιμα σε μερικές ώρες.

Σπιτική λεμονάδα

Αντί να πιεις μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό που περιέχει τόνους ζάχαρης,φτιάξε την δική σου λεμονάδα.Προτίμησε βιολογικά λεμόνια ή τουλάχιστον πρόσεχε από πού θα τα προμηθευτείς.Χρησιμοποίησε στέβια ή μαύρη ζάχαρη,πολλά παγάκια και θα έχεις το πιο δροσερό και φρέσκο ρόφημα.

Καρπούζι
Το φρούτο-σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού.Απόλυτα δροσερό,με πάνω από 90% περιεκτικότητα σε νερό και φυσική πηγή λυκοπενίου,ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Smoothies

Φτάνει να έχεις ένα μπλέντερ και θα κάνεις θαύματα.Μια γρήγορη συνταγή;Γιαούρτι,λίγο μέλι και κομμάτια φρούτων που προτιμάς.Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγα καρύδια και κανέλα.

Βατόμουρα και φράουλες
Πολύχρωμα,ζουμερά και πεντανόστιμα.Μπορείς να τα φας σκέτα,να τα προσθέσεις στα smoothies σου,στον χυμό σου,στις γρανίτες σου,στις φρουτοσαλάτες σου,στο γιαούρτι σου και γενικά σε όλα.Αποτελούν απόλυτη πηγή ενυδάτωσης.

Αγγούρι
Εξαιρετικό σνακ που θα σε ενυδατώσει άμεσα ακόμη και ως μάσκα προσώπου.Περιέχει περισσότερο νερό,ακόμη κι από το καρπούζι και πάει παντού.Σε σάντουιτς,σαλάτες,smoothies,ενώ λίγες φέτες μέσα σε ένα μπουκάλι νερό κάνουν θαύματα.Ενυδατωμένος οργανισμός και λαμπερό δέρμα.

Γκρέιπφρουτ
Εκτός από την ενυδάτωση,θα σου προσφέρει και λιγότερες θερμίδες.Προτιμάται κατεξοχήν σε δίαιτες,περιέχει πολύ νερό και είναι λιποδιαλυτικό.Μειώνει την χοληστερόλη και ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.Το μόνο αρνητικό;Είναι πικρό,άρα όχι γευστικό.Δοκίμασε να το προσθέσεις σε φρουτοσαλάτες για να μπορέσεις να γευτείς όσα προσφέρει.

Ντομάτες

Σε σαλάτα,σε μπέργκερ,σε σάντουιτς,ακόμη και σε κοκτέιλς,κάνει την διαφορά.Ειδικά αν μιλάμε για ντομάτα χωραφιού,την παίρνεις και την τρως σαν φρούτο με λίγο αλάτι.Κυρίως,επειδή είναι όντως φρούτο κι όχι λαχανικό όπως πολλοί πιστεύουν.Άσε που κάνει και καλό στην ακμή.

Σέλερι
Βιταμίνη Α,βιταμίνη C,βιταμίνη Κ και τόσα άλλα θρεπτικά συστατικά.Πλούσιο σε νερό,κάνει καλό στην καρδιά σου,ενώ μπορείς να το φας ακόμη και σκέτο.








Σπανάκι

Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνη Ε,φυσικό αντιοξειδωτικό και απόλυτα ενυδατικό.Βάλε μερικά φυλλαράκια στο σάντουιτς ή την σαλάτα σου και θα κάνουν την δουλειά.






Καρότα baby
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται,περιέχουν περισσότερο νερό απ' ό,τι τα κανονικού μεγέθους καρότα,αφού η περιεκτικότητά τους αγγίζει το 91%.Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C,βήτα καροτίνη και μπορείς να τα προσθέσεις παντού.Μπορείς επίσης,να τα φας σκέτα σαν σνακ.



Πράσινες πιπεριές

Δίνουν χρώμα στο πιάτο σου,περιέχουν πολύ νερό και ισχυρά αντιοξειδωτικά.








Όπως βλέπεις,υπάρχουν πολλές επιλογές και καμιά δικαιολογία για να αμελήσεις την ενυδάτωση του οργανισμού σου.





Βάλε φαντασία και καλή όρεξη!