Mon cherry: 10 λόγοι για να φας κεράσια

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει τα κατακόκκινα,ζουμερά κεράσια και πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε την υγεία μας.Γιατί;Διότι το αγαπημένο αυτό φρούτο "κουβαλάει" πολλά πλεονεκτήματα μαζί του και μπορούμε να το φάμε για χίλιους λόγους.

Ας δούμε όμως,γιατί πρέπει να το τιμήσεις και αυτό το καλοκαίρι.

Σου δίνει ενέργεια
Φυσική πηγή ενέργειας και "καλών θερμίδων",καθώς αυτές προέρχονται από καλά σάκχαρα.Σου φτιάχνουν την διάθεση και σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια.


Κοιμάσαι σαν πουλάκι
Αν έχεις συχνά προβλήματα με τον ύπνο σου,φάε άφοβα κεράσια καθημερινά,καθώς περιέχουν μελατονίνη που βοηθά τον οργανισμό μας να κοιμηθεί καλύτερα.Αν λοιπόν,είναι της εποχής και υπάρχουν στο ψυγείο σου,άσε τα χάπια και τα γιατροσόφια.Φάε λίγα κεράσια και θα δεις την διαφορά.

Καλύτερη όραση
Τα κεράσια περιέχουν πολλή Βιταμίνη Α,στην οποία συνταντάμε την βήτα καροτίνη που βοηθά στην βελτίωση της όρασης και στην γενικότερη υγεία των ματιών.Η ρετινόλη επίσης,που υπάρχει στην Βιταμίνη Α,κρατά το δέρμα σου υγιές και λαμπερό.Γενικά,τα κεράσια περιέχουν 20 φορές περισσότερη Βιταμίνη Α,από ό,τι οι φράουλες και τα βατόμουρα.

Ασπίδα κατά του καρκίνου
Το λατρεμένο αυτό φρούτο περιέχει πανίσχυρα αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου,ενώ βοηθά το δέρμα σου να "γερνάει" σωστά.

Καλύτερη πέψη
Πλούσια σε φυτικές ίνες,τα κεράσια βοηθούν στην βελτίωση του πεπτικού συστήματος και μειώνουν την χοληστερίνη.Προσοχή όμως.Αυτό δεν σημαίνει πως θα φας δέκα κιλά.Μια χούφτα την ημέρα είναι αρκετή για να κερδίσεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν.

Τέλος στα πρηξίματα και τον πόνο
Τα κεράσια αποτελούν μια τέλεια πηγή ανθοκυανινών,οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου,αλλά και χρόνιων παθήσεων,όπως η αρθρίτιδα.Αν πάσχεις λοιπόν,από αρθρίτιδα,δοκίμασε να φας κεράσια,αντί να πάρεις κάποιο χάπι.

Αντίο κράμπες
Επειδή δεν αρέσουν σε όλους οι μπανάνες,οι οποίες περιέχουν περισσότερο κάλιο,μπορείς να φας λίγα κεράσια.Το κάλιο προλαμβάνει τις κράμπες ή αν υπάρχουν συχνά,αποδυναμώνει την έντασή τους.Γι' αυτό,μπορείς να φας τα κεράσια σου πριν ξεκινήσεις την γυμναστική σου ή αφού τελειώσεις για να χαλαρώσεις κιόλας.Σημαντικό:Τα κεράσια θα σε βοηθήσουν και στους πόνους περιόδου.Δοκίμασέ το!

Βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία
Αν θέλεις να βελτιώσεις την μνήμη σου,δοκίμασε να εντάξεις στην διατροφή σου τα κεράσια.Οι ανθοκυανίνες που αναφέραμε παραπάνω,κάνουν θαύματα.

Βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία
Ακόμη κι αν μέχρι τώρα δεν τα προτιμούσες,ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις καλό στην καρδιά σου.Τα κεράσια μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.


Φυσικά αντιφλεγμονώδη
Ό,τι καλύτερο για τους αθλητές ή όσους προτιμούν το τρέξιμο,αλλά και για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα,όπως προαναφέραμε.Ένας χυμός από κεράσια αποτελεί το ιδανικό φρουτοποτό που παρέχει όλη την απαραίτητη ενέργεια και ανακουφίζει από τον πόνο.


Πώς σου φαίνονται όλα αυτά;Δεν είναι και λίγα.Μήπως είναι καιρός να δεις τα κεράσια με άλλο μάτι;