Challenge accepted: Make Up το καλοκαίρι;Πώς να μείνει στην θέση του

Το καλοκαίρι προστάζει ελαφρύ μακιγιάζ,απόλυτα φυσικό και ανεπιτήδευτο.Τι συμβαίνει όμως όταν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες και τα προϊόντα μεικάπ αρχίζουν να λιώνουν στο πρόσωπό σου;Άσε που όταν κάποια στιγμή το μεικάπ στεγνώσει,θα μοιάζει σκουρότερο λόγω της οξείδωσης.

Όπως είναι φυσικό,το καλοκαίρι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις κρέμες και τα λαδάκια που απλώνουμε στο πρόσωπο και το δέρμα μας γενικά,τον χειμώνα.Προκαλούν λιπαρότητα,μας κάνουν να ιδρώνουμε και καταστρέφουν το μακιγιάζ μας.

Μια καλή λύση είναι η BB cream που προσφέρει απαλή κάλυψη και ενυδάτωση,ενώ για μεγαλύτερη διάρκεια,μπορείς να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με ροδόνερο.

Για περιστάσεις που χρειάζεσαι μεγαλύτερη κάλυψη και ολοκληρωμένο μακιγιάζ,πρέπει να βρεις το προϊόν που θα σου χαρίσει την κάλυψη με την μεγαλύτερη διάρκεια.Συνήθως αυτά κοστίζουν λίγο παραπάνω,αλλά αξίζουν.Απλώνεις με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του προσώπου,αλλά και λίγο στο ντεκολτέ.Αν θέλεις,τοποθετείς λίγη διάφανη πούδρα και γυαλάδες,έτσι ώστε να μην μοιάζεις ιδρωμένη.Προσοχή στα σημεία!


Μην ξεχνάς:

1. Είναι καλό να βρεις ένα μεικάπ με δείκτη προστασίας,καθώς δεν πρέπει να ξεχνάς πως το πρόσωπό σου εκτίθεται πολύ περισσότερο το καλοκαίρι στις ακτίνες του ηλίου.

2. Κράτα το πρόσωπό σου ενυδατωμένο και πίνε πολύ νερό για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου.

3. Πάντα να καθαρίζεις πολύ καλά το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς.


Και φυσικά,όσο μακιγιαρισμένη κι αν είσαι,μην χάνεις το χαμόγελό σου!