Των άκρων: 15 tips για όμορφα και περιποιημένα νύχια

Σου αρέσουν τα καθαρά και περιποιημένα άκρα;Εκτός από ένα διακριτικό γαλλικό μανικιούρ για τις καθημερινές σου περιπέτειες,τώρα το καλοκαίρι μπορείς να δοκιμάσεις και πιο τολμηρά πράγματα.Υπάρχουν πάντα όμως,κάποια μικρά ή και μεγάλα μυστικά,που πρέπει να ακολουθείς για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας τα δούμε!

Μην ξεχνάς την βάση
Ποτέ μην ξεχνάς να εφαρμόζεις μια διάφανη βάση στα νύχια σου πριν απλώσεις το βερνίκι σου.Το σκληρυντικό όπως το αποκαλούμε,θα κάνει την επιφάνεια του νυχιού καταλληλότερη και θα κάνει το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο.

Μην κόβεις τα πετσάκια
Αν δεν έχει αρχίσει αυτή την συνήθεια,μην την ξεκινήσεις καθόλου.Τα πετσάκια έχουν τον λόγο τους που βρίσκονται εκεί.Σε προστατεύουν από μολύνσεις,καθώς είναι πολύ εύκολο να πάθεις κάποια λοίμωξη αν το δέρμα σου είναι ανοιχτό.Θα έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολο είναι να ματώσει η συγκεκριμένη περιοχή αν κόψεις κατά λάθος λίγο πιο βαθιά.Άσε που ποτέ ξανά δεν βγαίνουν όμορφα όπως στην αρχή.Καλό είναι να κόβεις μόνο τις παρανυχίδες που σε ενοχλούν.Προσοχή λοιπόν!

Μόνο με τρεις κινήσεις
Το λάθος που κάνουμε όταν βάφουμε τα νύχια μας είναι ακριβώς αυτό.Τα βάφουμε λάθος.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις λίγη ποσότητα με το πινελάκι και να απλώσεις αριστερά,δεξιά και τέλος στην μέση.

Μην φοβάσαι να λερωθείς

Μην πανικοβληθείς αν ξεπεράσεις τα όρια του νυχιού με το βερνίκι.Βούτηξε την άκρη μιας μπατονέτας σε ασετόν και καθάρισε περιμετρικά.


Όχι στις γρήγορες λύσεις
Θα έχεις δει τα άπειρα βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν και υπόσχονται στέγνωμα σε 30 ή 60 δευτερόλεπτα.Θα έχεις επίσης,παρατηρήσει πως όσο γρήγορα στεγνώνουν,τόσο γρηγορότερα ξεφλουδίζουν.Είναι καλύτερα λοιπόν,να χρησιμοποιήσεις ένα βερνίκι που θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να στεγνώσει,παρά λίγες ώρες αργότερα τα νύχια σου να μοιάζουν φαγωμένα.

Λαδάκι για τα πετσάκια
Όσες έχουμε κάνει επαγγελματικό μανικιούρ,έχουμε προσέξει πως η μανικιουρίστα βάζει πάντα λαδάκι στα πετσάκια αφού τα αφαιρέσει.Τα κρατάει μαλακά και ενυδατωμένα,ενώ διώχνει τον πόνο που μπορεί να προκληθεί.

Για γρήγορο στέγνωμα
Ένα απλό τρικ που μπορείς να κάνεις για να στεγνώσουν πιο εύκολα τα νύχια σου,είναι να βάλεις τα ακροδάχτυλά σου σε ένα μπολάκι με κρύο νερό.Προσοχή όμως,μην τα βουτήξεις μέσα και καταστρέψεις το μανικιούρ σου.

Λίγη ποσότητα είναι αρκετή

Το λάθος που κάνουμε συχνά είναι πως βουτάμε το πινελάκι ολόκληρο στο βερνίκι και απλώνουμε τεράστια ποσότητα στα νύχια μας.Λίγη ποσότητα είναι αρκετή,ενώ αν θέλουμε να περάσουμε δεύτερη ή και τρίτη στρώση,πρέπει τα νύχια να έχουν στεγνώσει καλά.

Στο ψυγείο ολοταχώς
Το καλύτερο σημείο για να διατηρήσεις τα βερνίκια νυχιών σου είναι το ψυγείο.Κι όμως,αυτό θα τα κάνει να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια,ειδικά τώρα το καλοκαίρι.





Όχι στο shaker
Προσοχή,το βερνίκι νυχιών δεν είναι κοκτέιλ.Αν θέλεις να το κουνήσεις επειδή παρατήρησες πως έχει αλλοιωθεί η σύστασή του,πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.Αντί να το κουνήσεις πάνω κάτω,κράτα ανάμεσα στα χέρια σου και τρίψ'το απαλά όπως ακριβώς κάνεις με κάτι όταν θες να το ζεστάνεις.Έτσι,αποφεύγεις την δημιουργία φυσαλίδων που είναι τόσο ενοχλητικές!

Λιμάρισμα με προσοχή
Ποτέ δεν πρέπει να λιμάρεις τα νύχια σου μπρος πίσω,γιατί έτσι τα γδέρνεις και καταντάς να τα έχεις μικρύνει περισσότερο από όσο θες.Η λίμα πρέπει να έχει μια φορά για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Όχι στο ζεστό νερό

Επειδή εκτός από γυναίκα που προσέχει τον εαυτό της,είσαι και νοικοκυρά,πρόσεξε λίγο παραπάνω το μανικιούρ σου.Μην αρχίσεις να πλένεις τα πιάτα αμέσως μετά και απόφυγε να κάνεις ντους με ζεστό νερό.Είναι εχθρός του μανικιούρ σου!

Να αφαιρείς σωστά το βερνίκι
Όποτε έχεις την δυνατότητα και την επιλογή,προτίμησε ένα προϊόν αφαίρεσης του μανό που δεν περιέχει ακετόνη.Ευτυχώς,υπάρχουν αρκετά τέτοια στην αγορά.Το ασετόν κάνει τα νύχια αδύναμα και θαμπά.

Πάντα διάβαζε τα συστατικά
Ορισμένα συστατικά που περιέχουν τα βερνίκια νυχιών,κάνουν κακό στην υγεία μας αν γίνει μακροχρόνια χρήση.Μερικά από αυτά είναι η φορμαλδεΰδη,η τολουΐνη και ο φθαλικός διβουτυλεστέρας.

Διάφανο βερνίκι στο τελείωμα

Όπως απλώνεις βάση για να εφαρμόσεις καλύτερα το βερνίκι νυχιών,έτσι πρέπει να κάνεις και όταν ολοκληρώσεις το μανικιούρ σου.Μια στρώση σκληρυντικό είναι ό,τι πρέπει και υπάρχει και σε διάφορες αποχρώσεις πέρα από την διάφανη άχρωμη.