Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Make it happen: 8 τρόποι για να τονώσεις την γονιμότητά σου & να μείνεις γρήγορα έγκυος

Έχεις μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σου και αποφασίσατε πως ήρθε η ώρα για να γίνετε τρεις;Οι επαφές που είναι πιο κοντά στην ωορρηξία σίγουρα σε βοηθούν,οι ειδικοί όμως,προτείνουν κι άλλους τρόπους για να αυξήσεις τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης.Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Για σένα: Έλεγξε το βάρος σου
Γυναίκες με χαμηλότερο ή υψηλότερο από το φυσιολογικό τους βάρος,είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην σύλληψη.Μην αγχώνεσαι όμως για κανένα λόγο και μην ανεβαίνεις κάθε τρεις και λίγο στην ζυγαριά.Φρόντισε απλώς να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχεις το βάρος σου όπως θα έκανες για οποιοδήποτε άλλο λόγο,πόσο μάλλον τώρα που θέλεις να γίνεις μητέρα και το σώμα σου πρέπει να είναι στα καλύτερά του για να υποδεχτεί και να μεγαλώσει το μωρό σου.

Για εκείνον: Αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών
Θυμάστε αυτό που έλεγαν και παλαιότερα πως το εσώρουχο πρέπει να είναι χαλαρό και όλοι κοίταζαν με καχυποψία τα μποξεράκια.Όπως λένε οι ειδικοί,πρόκειται για ιστορίες για αγρίους που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.Ενώ λοιπόν,παλαιότερες έρευνες πρότειναν χαλαρά εσώρουχα για πιο υγιές σπέρμα,νέες έρευνες έρχονται για να προσθέσουν κι άλλους παράγοντες αποδυνάμωσής του.Οποιαδήποτε πηγή θερμότητας,στην οποία ένας άντρας εκτίθεται σε υπερβολικό βαθμό,επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος,συνεπώς της γονιμότητάς
του.Για παράδειγμα,ο καλός σου θέλει κάθε βράδυ να απολαμβάνει ένα καυτό μπάνιο στην μπανιέρα;Κομμένο!


Οι υπερβολές δεν έκαναν ποτέ καλό.Παρόλο που δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ποιες πηγές θερμότητας επηρεάζουν συγκεκριμένα την υγεία του σπέρματος,μια ωστόσο,έδειξε πως οι χρήστες των λαπτοπ που συνηθίζουν να τα κρατούν στα πόδια τους,έχουν μεγάλες πιθανότητες να βλάψουν το σπέρμα τους.


Άλλη έρευνα έδειξε πως η έκθεση στην ραδιενέργεια από τα κινητά μπορεί να αποδυναμώσει το σπέρμα,οπότε η τσέπη του παντελονιού είναι μια άκρως επικίνδυνη θέση για το κινητό.

Για σένα: Πρόσεχε τι & πόσο πίνεις
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ μπορεί να έχει αντίκτυπο στην γονιμότητα της γυναίκας.Οι ειδικοί λένε πως πίνοντας περισσότερες από 5 κούπες καφέ την ημέρα ισούται με μείωση της γονιμότητας.Μην ανησυχείς όμως,μπορείς να πίνεις κανονικά τον καφέ σου.Μια με δυο κούπες ημερησίως δεν κάνουν κακό.Κάτω από 200 με 250 milligram καφεΐνη είναι το ιδανικό ημερησίως.

Τα αποτελέσματα των ερευνών για την επίδραση του αλκοόλ στην γονιμότητα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.Σουηδοί ερευνητές όμως,ανακάλυψαν πως γυναίκες που έπιναν δυο αλκοολούχα ποτά την ημέρα μείωσαν την γονιμότητά τους κατά 60%.Πάλι όμως,ο έλεγχος είναι το παν.Μπορείς να πίνεις,αλλά με μέτρο,ειδικά όταν προσπαθείς να μείνεις έγκυος.Φυσικά,το αλκοόλ θα βγει εντελώς από την ζωή σου μόλις τα καταφέρεις,καθώς η κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη αυξάνει επικίνδυνα τους κινδύνους για το έμβρυο.

Και για τους δυο: Όχι κάπνισμα
Το κάπνισμα είναι η χειρότερη συνήθεια που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι όταν προσπαθεί να συλλάβει.Το τσιγάρο επηρεάζει την δεκτικότητα της μήτρας και μειώνει την παραγωγή σπέρματος,ενώ καταστρέφει και το DNA.Οι ειδικοί προτείνουν την διακοπή του πριν την σύλληψη,αφού το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής.

Το γόνιμο παράθυρο
Έτσι το αποκαλούν οι επιστήμονες και πρόκειται για τις έξι ημέρες που τελειώνουν την ημέρα της ωορρηξίας.Μια εγκυμοσύνη είναι πιθανότερο να προκύψει αν υπάρξουν επαφές μέσα στις τρεις ημέρες πριν την ωορρηξία.Τα ζευγάρια περιμένουν συνήθως την ημέρα της ωορρηξίας ή αργότερα για να έρθουν σε επαφή.Αν όμως,θέλεις πραγματικά να μείνεις έγκυος,προτίμησε το διάστημα πριν.Επίσης,να σημειώνεις τις ημέρες της ωορρηξίας κρατώντας ημερολόγιο (προηγείται 14 ημέρες από την περίοδο).

Και για τους δυο: Να κάνετε συχνά σεξ
Όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο λένε οι ειδικοί.Μετά από μια εβδομάδα,το σπέρμα δεν είναι όπως στην αρχή,η κινητικότητά του όμως αυξάνεται δραματικά.Η αποχή από το σεξ για παραπάνω από 5 ημέρες,μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά το σπέρμα.Διαστήματα δυο ημερών αποχής δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Παρόλο που η καθημερινή σεξουαλική επαφή δίνει τις υψηλότερες πιθανότητες σύλληψης σε μια έρευνα,μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες σε μερικά ζευγάρια.Η ίδια έρευνα έδειξε πως το σεξ μέρα παρά μέρα έδινε τις ίδιες πιθανότητες.Όχι άγχος λοιπόν,και όλα θα πάνε καλά!


»
Read more »

Hair Care:Τα ξέρεις όλα για τις βαφές;14 facts που ίσως αγνοείς

Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν το φυσικό χρώμα στα μαλλιά τους.Μια ολόκληρη βιομηχανία είναι στηριγμένη στην επιθυμία της γυναίκας για αλλαγή,εντυπωσιακά λουκ και περιποίηση.Ας δούμε μερικά facts για να ανακαλύψεις κι εσύ πόσα γνωρίζεις για τα βαμμένα μαλλιά.

1. Το 75% των γυναικών βάφουν τα μαλλιά τους,δηλαδή 3 στις 4 γυναίκες.Μερικές το κάνουν για να καλύψουν τις άσπρες τρίχες,ενώ άλλες ακολουθούν τις τάσεις της μόδας.Υπάρχουν βέβαια και εκείνες που θέλουν απλώς μια αλλαγή.Η μόνιμη βαφή όμως,βλάπτει πολύ περισσότερο τα μαλλιά από ότι άλλου είδους βαφές.Αλλάζει την χημική τους σύσταση,αποδυναμώνει την τρίχα και τα κάνει πιο ξηρά και εύθραυστα.2. Μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου σωστά,χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ με σιλικόνη,το υλικό που μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της τρίχας.

3. Τα μαλλιά δεν πέφτουν με την διαδικασία του ντεκαπάζ.Συνήθως δηλαδή.Γιατί αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα,υπάρχει πιθανότητα οι τρίχες να σπάσουν κατά την διάρκεια της διαδικασίας,συνεπώς να πέσουν.

4. Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι να βάψεις ξανά τα μαλλιά σου.Διαφορετικά δημιουργείται ξηρότητα και οι τρίχες σπάνε.Για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου,το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάψεις τις ρίζες.Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 0,3-0,4 mm καθημερινά.Αυτό σημαίνει πως σε ένα μήνα οι ρίζες θα φαίνονται αρκετά για να μπορούν να βαφτούν.

5. Αν κολυμπάς σε πισίνα ή στην θάλασσα τακτικά,μη λούζεις τόσο συχνά τα μαλλιά σου και προστάτευσέ τα από τον ήλιο.Οι ακτίνες UV τα κάνουν να ξεθωριάζουν.


6. Ποτέ μα ποτέ,μην χρησιμοποιείς βαφή στις βλεφαρίδες σου.Ακόμη και στα φρύδια,τα οποία μπορούν να βαφτούν,χρειάζεται μεγάλη προσοχή,καθώς η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή μόλυνσης είναι εξαιρετικά μεγάλη.Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα φρύδια σου είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμα ή λίγο πιο σκουρόχρωμα από τα μαλλιά σου.Αν θέλεις ωστόσο,να τα σκουρύνεις,δοκίμασε ένα μολύβι,πούδρα,μάσκαρα ή κάποια κρέμα με χρώμα για τα φρύδια.


7. Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας γίνεται πιο λεπτό.Αν λοιπόν τα μαλλιά σου είναι σκούρα,ίσως σε χλωμιάζουν.Αν αντίθετα είναι ανοιχτόχρωμα,μπορούν να φωτίσουν το πρόσωπό σου.Οι ειδικοί προτείνουν οι μελαχρινές να ανοίγουν έναν τόνο τα μαλλιά τους όσο περνούν τα χρόνια και οι ξανθές να τα σκουραίνουν.

8. Και οι άντρες βάφουν τα μαλλιά τους.Ένας στους δέκα το κάνει τουλάχιστον.Ο αριθμός έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια,κυρίως μεταξύ των ηλικιών 50-64.

9. Ο αριθμός των αλλεργικών αντιδράσεων έχει αυξηθεί δραματικά.Πρέπει λοιπόν,να κάνεις πάντα το τεστ ευαισθησίας πριν βάψεις τα μαλλιά σου.Είναι απλό.Πάρε λίγη βαφή με μια μπατονέτα και άπλωσέ την πίσω από το αυτί σου ή στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα,και περίμενε δυο ημέρες χωρίς να την ξεπλύνεις.Αν εμφανιστεί εξάνθημα,τότε είσαι αλλεργική.Στην συγκεκριμένη βαφή τουλάχιστον.

10. Η μίξη δυο ή περισσότερων διαφορετικών προϊόντων στο σπίτι,μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου και το τριχωτό της κεφαλής.Αν δεν μπορείς να βρεις τον τόνο που θέλεις ακριβώς,είναι καλύτερο να πας στο κομμωτήριο παρά να κάνεις πειράματα.Ένας επαγγελματίας θα βρει την απόχρωση που θέλεις και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

11. Η χέννα,μια φυσική ημι-μόνιμη βαφή,δίνει συνήθως μια καφέ απόχρωση στα μαλλιά σου.Μπορούν να προστεθούν κι άλλα συστατικά όμως,για να πετύχεις χρώματα όπως το μαύρο και το μπλε.

12. Ο οξικός μόλυβδος βρίσκεται κυρίως σε βαφές που χρησιμοποιούνται από άντρες για να καλύψουν τα γκρίζα μαλλιά.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ στα εργαστήρια,πρόκειται για καρκινογόνες ουσίες όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες.Τα προϊόντα με οξικό μόλυβδο έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη και τον Καναδά.Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων ωστόσο,ισχυρίζεται πως αν οι οδηγίες τηρηθούν,η χρήση είναι ασφαλής.Προτείνεται φυσικά να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.


13. Το λούσιμο διώχνει τις χρωστικές ουσίες.Τα μόρια χρωστικής ουσίας στις ημι-μόνιμες βαφές είναι αρκετά μικρά για να μπορούν να εισχωρήσουν στην τρίχα,και μερικά από αυτά εισχωρούν βαθύτερα.Οπότε,όταν λούζεις τα μαλλιά σου,τα μεγαλύτερα μόρια φεύγουν πρώτα.Αυτό αλλάζει το χρώμα των μαλλιών σου κάθε φορά που τα λούζεις.

14. Όταν βάφεις τα μαλλιά σου,ένα μικρό μέρος της χημικής ουσίας μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα σου.Οι περισσότερες έρευνες ωστόσο,ισχυρίζονται πως αυτή η μικρή ποσότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε μια εξελισσόμενη εγκυμοσύνη.Μερικές έγκυες προτιμούν τις ανταύγειες για να γλιτώσουν τα πολλά χημικά ή βαφές όπως η χέννα,με φυτική σύνθεση.Αν όμως,βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου,φρόντισε να αφήσεις την βαφή για όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα,αλλά και να είσαι σε καλά αεριζόμενο χώρο.Καλές αλλαγές λοιπόν!

»
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...