Summer alert:Πώς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το νερό

Το καλοκαιράκι έφτασε (ακόμη κι αν λένε πως θα είναι το ψυχρότερο της 20ετίας),η διάθεση είναι ανεβασμένη και θέλεις να είσαι ξέγνοιαστη στην παραλία,αλλά και την καθημερινότητά σου.Το τελευταίο που χρειάζεται να ανησυχείς λοιπόν,είναι τα μαλλιά σου και το τί θα περάσουν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Η ζωή των μαλλιών σου είναι δύσκολη το καλοκαίρι.Θάλασσα,πισίνες,περισσότερα ντους,έκθεση στον ήλιο...Πολλή ταλαιπωρία.Πρέπει λοιπόν,να ξέρεις,πώς να τα φροντίσεις.Ανάλογα με το νερό στο οποίο θα τα εκθέσεις,πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις για να γλιτώσεις όσο περισσότερο γίνεται την φθορά.


Νερό πισίνας
Οι πισίνες είναι γεμάτες κόσμο κάθε καλοκαίρι και αποτελούν ιδανικό τρόπο για διασκέδαση και δροσιά μέσα στην ζέστη.Το νερό τους όμως,περιέχει χλώριο,το οποίο σίγουρα δεν είναι φίλος των μαλλιών μας.Το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά τείνει να ξεθωριάζει,ενώ στα φυσικά,ανοίγει περισσότερο.Το χλώριο "κατατρώει" το φυσικό προστατευτικό σμήγμα,με αποτέλεσμα την καταστροφή της τρίχας.

Πώς να αποφύγεις την...καταστροφή
Πριν μπεις στην πισίνα,βρέξε τα μαλλιά σου με νερό βρύσης και ξέπλυνέ τα αμέσως μόλις βγεις.Αν συχνάζεις σε πισίνα,δοκίμασε ένα από τα friendly σαμπουάν που κυκλοφορούν για την περίπτωση και αναπλήρωσε τα θρεπτικά συστατικά που αποδυναμώθηκαν με το χλώριο,κάνοντας μάσκες ή χρησιμοποιώντας κάποιο conditioner.

Θαλασσινό νερό
Το νερό της θάλασσας μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο καλοκαιρινό λουκ και είναι ιδανικό για να δίνει όγκο σε αδύναμα ή ίσια μαλλιά.Ωστόσο,η κατάχρησή του σε συνεχή βάση,προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα.Το θαλασσινό νερό,αν δεν το ξεβγάζεις μετά με νερό βρύσης,οδηγεί σε ξηρότητα μαλλιών,αλλά και του τριχωτού της κεφαλής.Τα μαλλιά χάνουν την δύναμη,την ελαστικότητα και την λάμψη τους.

Πώς να αποφύγεις την...καταστροφή
Αν έχεις βάλει στόχο να περάσεις όλο σου το καλοκαίρι στην παραλία,πολέμησε το αλάτι με ένα ενυδατικό σαμπουάν.


Νερό  λίμνης
Μπορεί το νερό της λίμνης να μοιάζει ακίνδυνο,είναι ικανό όμως,να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.Προέρχεται από ρεύματα,ποτάμια και ανακατεύεται με βροχή,ρύπους,καύσιμα πλεούμενων,ψάρια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.


Πώς να αποφύγεις την...καταστροφή
Απλώς βρέξε τα μαλλιά σου πριν μπεις,όπως είπαμε παραπάνω,και κάνε το ίδιο όταν βγεις.Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από κάθε τι άγνωστο που κυκλοφορεί εκεί μέσα.Αν λοιπόν,περάσεις το καλοκαίρι σου κάπου κοντά σε μια λίμνη και σου έρθει να βουτήξεις,καλύτερα να έχεις φροντίσει από πριν να έχεις μαζί σου ένα σαμπουάν ενυδάτωσης και αναδόμησης και ένα εξαιρετικό conditioner.

Έτοιμη για υγρές εξορμήσεις λοιπόν!

Και στην τελική,αν βαριέσαι,φόρα το σκουφάκι σου και μη φοβάσαι τίποτα!