Love and Marriage:Κάνει καλό στην υγεία σου

Η σοφία της ζωής,μας δείχνει πως οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από τους singles.Μάλιστα η έρευνα τείνει να το αποδείξει.Μελέτες έχουν δείξει πως οι παντρεμένοι,κυρίως οι άντρες,έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς,από καρδιακές νόσους ή έμφραγμα.Γιατί;Και τί συμβαίνει με αυτούς που έχουν σταθερή σχέση επί χρόνια απλώς δεν έχουν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας;Ή αυτούς που περνούν και μόνοι τους καλά;Οι ειδικοί ταυτίζουν τον καλό γάμο με την καλή ζωή.



Τί το υγιές έχει ο γάμος;
Ασφαλής συμπεριφορά.Δεν παίρνονται τόσα ρίσκα ή αποφάσεις χωρίς σκέψη.Και όχι τα ζευγάρια που συζούν δεν έχουν σχέση με αυτό το θέμα αν δεν βάλουν στεφάνι.
Είστε κοινωνικά δικτυωμένοι.Όντας παντρεμένος,ιδανικά αυτή είναι η πιο κοντινή σου διαπροσωπική σχέση.Αυτό σημαίνει πως το ταίρι σου είναι η πιο κοντινή σου πηγή υποστήριξης διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή.

  • Από την άλλη,άτομα που είναι μόνα και δυστυχισμένα μπορεί να βρεθούν κοινωνικά απομονωμένα.Αυτό ίσως οδηγήσει σε κατάθλιψη και την παραμέληση της υγείας.
Αρωγός της υγείας.Ένας σύζυγος αποτελεί μια ισχυρή δύναμη και επιρροή στην συμπεριφορά σας.Έχεις κάποιον να σου υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να φας αυτό ή εκείνο,ότι πρέπει να πιεις λιγότερο,κτλ.Αυτό σημαίνει πως μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τις υγιεινές συνήθειές σου.Άνθρωποι που είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο,είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες του γιατρού τους,δείχνει η έρευνα.


Και οι μακροχρόνιες σχέσεις;
Το να ζεις με το άλλο σου μισό έχει επίσης πλεονεκτήματα.Η συγκατοίκηση έχει τις θετικές της επιρροές,αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με ένα γάμο.

Η αγάπη και η υποστήριξη,και το πως αυτό μεταφράζεται μέσα μας ως καλύτερη φροντίδα του εαυτού μας όταν κάποιος έχει επενδύσει στην ευτυχία μας,είναι ανεκτίμητη,λένε οι ειδικοί.