Flash Attack:6 tips για να βγεις τέλειες φωτογραφίες

Με τόσες κάμερες στην καθημερινότητά μας,ένα χαμόγελο σε ετοιμότητα είναι απαραίτητο.Καμιά φορά καταριέσαι την φωτογένεια που λες ότι δεν έχεις και εύχεσαι να έβγαινες καλύτερες φωτογραφίες.Μην ανησυχείς όμως,δεν χρειάζεται να είσαι celebrity για να ξέρεις να ποζάρεις.Διάβασε μερικές συμβουλές για να γεμίσεις ένα άλμπουμ (ή και περισσότερα) με υπέροχες φωτογραφίες.

1. Το χαμόγελο της παρέλασης
Τα πιο φωτογενή χαμόγελα έχουν μια ευγένεια και μια φυσικότητα.Χαμογέλα λοιπόν,σαν να βρίσκεσαι σε παρέλαση,οποιουδήποτε είδους.Υιοθέτησε δηλαδή ένα χαμόγελο που θα κρατήσει.Όταν χαμογελάς με ευγένεια,το πρόσωπό σου φαίνεται χαλαρό,το στόμα σου είναι γοητευτικά μισάνοιχτο και το κάτω χείλος σου αγκαλιάζει την οδοντοστοιχία σου.Τα μάγουλά σου θα σηκωθούν ελαφρώς και αν το σκεφτείς,είναι όπως όταν συναντάς τυχαία έναν φίλο και του χαμογελάς,μόνο που εδώ θέλουμε διάρκεια.
Δεν θέλουμε:Το χαμόγελο όλο τρέλα που κάνει τα μάτια σου να πετάγονται προς τα έξω και τον λαιμό σου να μοιάζει έτοιμο να σκάσει.

2. Σβήσε το διπλοσάγονο
Ανησυχείς περισσότερο για το σαγόνι σου παρά για το χαμόγελό σου;Είναι θέμα πόζας.Αν κάθεσαι άχαρα ή το βάρος του κεφαλιού σου πέφτει όλο μπροστά,δεν θα σου αρέσει καθόλου το χαμόγελό σου.Δοκίμασε λοιπόν,να γυρίσεις το κεφάλι σου ελαφρώς και να κατεβάσεις το σαγόνι σου,έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην είναι σε ορθή γωνία με την κάμερα.

3. Το σωστό κραγιόν
Διάλεξε ένα κραγιόν που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου.Η σωστή απόχρωση μπορεί να κάνει τα δόντια σου να φαίνονται πιο άσπρα.Αποχρώσεις όπως κερασί,δαμασκηνί και τριανταφυλλί είναι οι πιο κατάλληλες.Οι πιο σκούρες ή πιο ανοιχτές θα κάνουν τα δόντια σου να μοιάζουν μπεζ ή κίτρινα ή απλώς θα τραβήξουν την προσοχή περισσότερο από το χαμόγελό σου κι αυτό δεν το θέλεις.

4. Χρησιμοποίησε όσα έχεις
Δεν χρειάζεται να έχεις τα τέλεια δόντια για να πετύχεις το τέλειο χαμόγελο.Για ρίξε μια ματιά στον Τομ Κρουζ και θα καταλάβεις.Η οδοντοστοιχία του μάλλον είναι λίγο παραπάνω από στραβή σε σχέση με την ευθεία της μύτης του,είδες όμως να τον ενοχλεί;Αντιθέτως χαμογελάει με πάθος!


5. Προετοίμασε δόντια και ούλα
Εδώ μιλάμε για δουλίτσα στο παρασκήνιο.Αν τα δόντια σου έχουν κιτρινίσει για κάποιο λόγο,δοκίμασε κάποιο λευκαντικό προϊόν από το φαρμακείο ή κάνε μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σου.Για να διορθώσεις κάτι πιο σοβαρό,όπως σπασίματα και ραγίσματα,θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο δυστυχώς.Δώσε σημασία στα ούλα σου όσο και στα δόντια σου,καθώς παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο χαμόγελο που θέλεις να έχεις.Μπορεί να έχεις τα τελειότερα δόντια,αν τα ούλα σου όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση,το μάτι θα πέσει εκεί.Πάρε για παράδειγμα την Τζούλια Ρόμπερτς.


Ούτε ιδανικές αναλογίες στόματος έχει,ούτε την πιο τέλεια οδοντοστοιχία.Δόντια και ούλα όμως είναι υγιή και αυτό φαίνεται.

6. Κάνε λίγη εξάσκηση
Εντάξει,ίσως χρειαστεί να προβάρεις λίγο το τέλειο χαμόγελο μπροστά στον καθρέφτη σου μέχρι να το πετύχεις.Αν βιάζεσαι να έχεις αποτελέσματα επειδή πλησιάζει κάποια σημαντική ημέρα για σένα,κάνε επιπλέον εξάσκηση.


Έτσι θα καταλάβεις πως φαίνεσαι στους άλλους όταν ποζάρεις ισιώνοντας το κορμί σου και ποζάροντας περήφανα και φυσικά με ένα αβίαστο χαμόγελο.Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τις γωνίες σου για να βρεις τις πιο ιδανικές πόζες για σένα και το κατάλληλο προφίλ.Τίποτα δεν έμαθες τόσα χρόνια από τη Μιμή;



Καλές πόζες!