Ωραία Κοιμωμένη:Εσύ κοιμάσαι &...το δέρμα σου δουλεύει

Δεν είσαι πολύ του ύπνου ή αντιμετωπίζεις πρόβλημα με αϋπνίες; Σου αρέσει το ξενύχτι και δεν παραδίνεσαι εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα;Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως το δέρμα σου διαμαρτύρεται κατά καιρούς.Παρακάτω θα δεις τα μικρά θαύματα της ξεκούρασης που σου χαρίζουν υγεία και λάμψη.

Το δέρμα σου επανέρχεται πιο γρήγορα
Είναι αλήθεια.Κοιμάσαι και ομορφαίνεις.Το δέρμα σου χρησιμοποιεί τον ύπνο για να "γιατρευτεί" από την ταλαιπωρία της ημέρας.Όταν ξεκουράζεσαι,ξεκουράζεται και αυτό.Γι' αυτό όταν ξυπνάς είναι πιο φρέσκο και ροδαλό.


Ύπνος με λιγότερες ή καθόλου διακοπές
Περισσότερος ύπνος σημαίνει πιο καθαρό δέρμα.Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε άγχος,το οποίο ευνοεί την εμφάνιση μικρών φλεγμονών,δηλαδή τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα,ακόμη και στους ενήλικες.Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με φοιτητές,αποδείχτηκε πως ξυπνούσαν συχνότερα μέσα στη νύχτα όταν ήταν αγχωμένοι,κυρίως κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Μάτια που λάμπουν
Θέλεις τα μάτια σου να λάμπουν κάθε μέρα;Μην αφήσεις για κανένα λόγο τους μαύρους κύκλους να κλέψουν την παράσταση.Οι μαύροι κύκλοι συνήθως είναι κάτι κληρονομικό,αν όμως δεν κοιμάσαι καλά θα φαίνονται ακόμη περισσότερο.Για να τους κρύψεις,άπλωσε μια ελαφριά κρέμα με χρώμα στην περιοχή ή concealer ένα ή δυο τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός σου.

Ομοιόμορφο χρώμα δέρματος
Το ξενύχτι κάνει κακό στο δέρμα σου και το χειρότερο είναι πως φαίνεται.Ο ύπνος ενθαρρύνει την καλή κυκλοφορία και την αιμάτωση.Αν ξυπνάς και το δέρμα σου δεν έχει ομοιόμορφο χρώμα,μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βάση και στη συνέχεια,μια ελαφριά φωτεινή πούδρα για να ισορροπήσεις τους τόνους.

Ετοιμάσου για κοπλιμέντα
Εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις,η οικογένεια και οι φίλοι σου όμως θα σου κάνουν τα πιο όμορφα κοπλιμέντα μετά από έναν καλό ύπνο.Ερευνητές στην Σουηδία πραγματοποίησαν μελέτη με φωτογραφίες ανθρώπων που δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου και με άτομα που είχαν ξεκουραστεί τουλάχιστον για 8 ώρες.Η ομάδα που συμμετείχε στην έρευνα,δήλωσε πως οι ξεκούραστοι έδειχναν πιο υγιείς και πιο ελκυστικοί.

Ξεγέλασε το πρήξιμο
Ξυπνάς με πρησμένα μάτια,επειδή τα υγρά συσσωρεύονται γύρω από την περιοχή των ματιών όταν το κεφάλι σου είναι σε ύπτια θέση.
Λύση:Στήριξε το κεφάλι σου με μερικά μαξιλάρια πριν κοιμηθείς.Αν δεν υποχωρήσουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια,άπλωσε ένα κρύο πανί στο σημείο για ένα-δυο λεπτά το πρωί.


Ξέχασε το αλάτι
Αν είσαι...νυχτερίδα και ψάχνεις να φας κάτι,προτίμησε ένα φρούτο.Τα σνακ με αλάτι μπορεί να σου προκαλέσουν πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί.Αυτό συμβαίνει επειδή οι τροφές πλούσιες σε αλάτι προκαλούν κατακράτηση υγρών,με αποτέλεσμα το πρήξιμο.


Νεράκι για καλή ενυδάτωση
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να μοιάζει χαλαρωτικό,αλλά είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις ξηρότητα και ορατούς πόρους την επόμενη μέρα.Κόψε λοιπόν τα βραδινά ποτά και πιες πολύ νερό.Το επόμενο πρωί,χρησιμοποίησε ένα τονωτικό με ψευδάργυρο που μικραίνει τους πόρους.


Τέλειο πρόσωπο
Για να διατηρήσεις το πρόσωπό σου λείο και απαλό,ξεκίνα με μια ήπια λοσιόν που αφαιρεί το μακιγιάζ και τα λίπη,και στη συνέχεια άπλωσε μια ενυδατική κρέμα.Για να διατηρήσεις τις ευαίσθητες περιοχές ενυδατωμένες στη διάρκεια της νύχτας,οι γιατροί συνιστούν μια κρέμα ματιών που περιέχει γλυκερίνη και ένα lip balm με βάση την βαζελίνη.


Ένα ζεστό μπάνιο
Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πέσεις αμέσως για ύπνο και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σου.Κάνε ένα ζεστό μπάνιο - με όλα τα κομφόρ (έλαια,απολέπιση,κτλ) - πριν πας στο κρεβάτι για να αυξήσεις λίγο την θερμοκρασία του σώματός σου.Όταν η θερμοκρασία μας πέφτει,συνήθως νυστάζουμε.Δεν είναι τυχαίο που κοιμόμαστε τη νύχτα,καθώς τότε η θερμοκρασία μας ελαττώνεται περισσότερο σε σχέση με την υπόλοιπη ημέρα.Μετά το μπάνιο λοιπόν,η θερμοκρασία θα πέσει και θα είσαι έτοιμη να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Ρυτίδες;Όχι,ευχαριστώ!
Τα ρετινοειδή - δηλαδή προϊόντα με βιταμίνη Α - αποτελούν χρυσό κανόνα όταν πρόκειται για την λείανση των ρυτίδων.Χρησιμοποίησέ τα τη νύχτα,καθώς κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο.Χρησιμοποιώντας ρετινόλη κατά την διάρκεια της ημέρας,αυτό που θα πετύχεις είναι να μειώσεις την ανοχή σου στο φως και να προκαλέσεις ερυθρότητα και λεκέδες στο δέρμα σου.

Πάνω το κεφάλι,κάτω οι ρυτίδες
Βλέπεις γυναίκες με αψεγάδιαστα πρόσωπα και ζηλεύεις;Ίσως κοιμούνται ανάσκελα.Όταν κοιμάσαι με το πρόσωπο στο μαξιλάρι,το πρωί ξυπνάς με γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα.Αυτό μπορεί να αρχίσει να γίνεται μόνιμο με τον καιρό.Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς ανάσκελα,δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις σατέν σεντόνια ή τουλάχιστον μαξιλαροθήκες.Έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να ξυπνήσεις με σημάδια το πρωί.

Μέτρα τα δάχτυλά σου...πάνω και κάτω
Μπορεί να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στο πρόσωπο κατά την διάρκεια του ύπνου,μην ξεχνάς όμως τα δαχτυλάκια σου.Οι δερματολόγοι προτείνουν να τα περιποιούμαστε με μια ενυδατική κρέμα ή κάποιο λαδάκι τη νύχτα.Για να αποφύγεις να απλώσεις την κρέμα παντού,φόρεσε καλτσάκια.Το πρωί τα πόδια σου θα είναι βελούδινα.



Ακόμη να κοιμηθείς;