Στην κορυφή του κόσμου


Το πρώτο άρθρο αυτού του Blog ήθελα να είναι μέσα στην θετικότητα και την αισιοδοξία.Η έμπνευση ήρθε από μια φίλη που δεν το ξέρει, και ελπίζω κάπως έτσι να την βοηθήσω λίγο ακόμη να καταλάβει ποια ειναι η πραγματική της αξία. Όλα θα πάνε καλά, φτάνει να το πιστέψεις.
Λοιπόν, ξέρετε αυτή τη χαζομάρα που έχει πει ο Κοέλιο, η οποία έχει φανατικούς followers και haters; Την ξέρετε. Ότι είναι αλήθεια το ξέρετε; Θα σας πω αμέσως γιατί. Προσωπικά, πάντα δείχνω θετικός άνθρωπος και έχω καλή διάθεση απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους. Παλιά το έκανα σε σημείο χαζομάρας, σήμερα το κάνω από υπομονή και κατανόηση. Πάλι από χαζομάρα το κάνω δηλαδή, έλα πείτε το φίλτατοι αναγνώστες, αφού το σκεφτήκατε. Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως έχω καταλάβει τελευταία πως αν θέλω κάτι έστω αρκετά,αυξάνω σημαντικά τις πιθανότητες να συμβεί. Δεν σου λέω να θες να παρατήσει για τα μάτια σου ο Μπραντ την Αντζελίνα,αλλά βατά πράγματα. Μικροί στόχοι τους οποίους πλησιάζεις αργά και σταθερά.Είναι όπως όταν κάνεις δίαιτα.Αν κάνεις μια εξπρες,έχεις περισσότερες πιθανότητες να βάλεις όχι μόνο τα ίδια κιλά, αλλά και περισσότερα.Αυτό συμβαίνει και με την θετική σκέψη. Αν από το μηδέν πας κατευθείαν στο 10 σημαίνει ή ότι είσαι υπεράνθρωπος κι έχεις ξεπεράσει κάθε ανασφάλεια που σε βαραίνει ή ότι απλά κάτι δεν πάει καλά.
Η θετική σκέψη είναι μια μαγική ικανότητα που έχουν οι άνθρωποι για να κάνουν πιο υποφερτή την ζωή τους, να ανανεώνουν τις ελπίδες τους και να αισθάνονται ζωντανοί και ικανοί. Άσε που κερδίζεις μέρες ζωής και κόβεις χρόνια από την κατάθλιψη. Υπάρχουν μέρες που νιώθεις άσχημος, χοντρός, χαζός, αδύναμος, κακός ή ό,τι άλλο κουβαλάει ο καθένας; Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις αυτό που θέλεις. Πόσο λάθος κάνεις.
1. Σκέψου γιατί νιώθεις έτσι και χαμογέλα. Με το ζόρι αν χρειαστεί στην αρχή. Θα καταλάβεις πως ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει και θα σε πιάσουν τα γέλια.
2. Κάνε κάτι που γουστάρεις τρελά. Χόρεψε, άκου μουσική για να ξεδώσεις. Ταράζοντας θετικά τον οργανισμό σου, καθαρίζεις από τοξίνες και βρώμικες, άχρηστες σκέψεις.
3. Πήγαινε στον καθρέφτη σου και κάνε μια λίστα με όσα δεν σου αρέσουν πάνω σου. Αν είναι πολλά, θα βαρεθείς τόσο να τα γράψεις όλα, που στο τέλος θα αποδεχτείς τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις.
4. Πες δυνατά αυτά που θέλεις να κάνεις και τι σε κρατάει πίσω. Ή πες το σε μια φίλη σου. Κάποιες στιγμές θα είναι σα να ακούς τον εαυτό σου. Όχι τον απογοητευμένο, τον άλλο, τον χαρούμενο, τον λογικό.
5. Γράψε μια λίστα με τους στόχους σου και σκέψου τρόπους για να τους πετύχεις. Καλό το χαμόγελο, αλλά αν δεν κουνήσεις ούτε δαχτυλάκι, δεν θα έρθει η άνοιξη.
6. Φέρσου σαν θεά. Αν εσύ νιώθεις έτσι, τι λόγο έχουν οι άλλοι να αμφισβητούν πως είσαι;
7. Μόλις αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, θα αποκτήσεις και θαυμαστές για διάφορους λόγους. Και μετά κι άλλους κι άλλους…αυτοί θα σε οδηγήσουν σε αυτά που επιθυμείς, ο καθένας με τον τρόπο του.
8. Είδες που σε οδηγεί η θετική σκέψη; Στην κορυφή!Κυρίως της αυτοεκτίμησής σου. 

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.Το αν θέλεις να τον αγαπήσεις,δεν μπορεί παρά να συμβεί τελικά αν το θελήσεις πραγματικά.Την αξία δεν μας την δίνουν οι άλλοι.Είναι δική μας και την καλλιεργούμε με τα χρόνια για να ανθίσει.

Και να θυμάσαι και το άλλο που έχει πει ο φίλος μας ο Πάολο...