Αχ,μάτια μου:16 τρόποι για να λάμπουν


Δεν ξέρεις τι σου ταιριάζει και πώς θα τονίσεις καλύτερα τους καθρέφτες της ψυχής σου; Δεν μπορείς να συνηθίσεις με τίποτα τον πόλεμο με τις σακούλες,τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες;Welcome to the club.

Διάβασε μερικές συμβουλές για να κάνεις τα μάτια σου το δυνατό σου σημείο!

Χρώμα στα μάτια σου
Το ανοιχτόχρωμο makeup φαίνεται τέλειο σε ένα περιοδικό,ξέρεις όμως να χρησιμοποιείς αυτά τα χρώματα;Η ανάμιξή τους με την απόχρωση που ήδη έχεις,είναι η καλύτερη λύση.Ξεκίνα με μια ελαφριά ανοιχτόχρωμη βάση γύρω από τα βλέφαρα και άπλωσε μπόλικο χρώμα πάνω τους.Για να εντυπωσιάσεις στην έξοδό σου,αντικατέστησε το μαύρο μολύβι με ένα - γιατί όχι- φλούο χρώμα.



Κοίτα με στα μάτια!
Ανέδειξε με τον πιο φυσικό τρόπο τα μάτια σου.Για τα πράσινα ή τα καστανά,δοκίμασε σκιές και μολύβια σε μοβ αποχρώσεις.Οι ουδέτερες σκιές κάνουν τα πράσινα μάτια να λάμπουν.Το βαθύ μπλε και γενικά κάθε μπλε απόχρωση,κάνουν τα γαλάζια μάτια πιο φωτεινά.Όσες έχετε καστανά μάτια είστε τυχερές,καθώς συνήθως μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε σκιά,ειδικά τα ουδέτερα χρώματα με πινελιές κόκκινου και καφέ κάνουν το βλέμμα σας ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Ξεχωριστή κρέμα για τα μάτια σου τα δυο
Οι κρέμες ματιών είναι ειδικά φτιαγμένες για το δέρμα της περιοχής,το οποίο είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο.Προτίμησε μια κρέμα χωρίς άρωμα για να αποφύγεις τον ερεθισμό ή ακόμη και μια πιθανή αλλεργική αντίδραση.
Συμβουλή:Φύλαξε την κρέμα ματιών σου στο ψυγείο.Η δροσερή θερμοκρασία βοηθά στην αποφυγή πρηξίματος.

Μάτια με λάμψη
Τα φωτεινά μάτια "φωνάζουν" υγεία και ομορφιά,μερικές φορές όμως χρειάζεσαι και κάποια βοήθεια.Οι σταγόνες για την ανακούφιση των ερεθισμών και της κοκκινίλας αμέσως κάνουν τα μάτια σου πιο λαμπερά,μην τις χρησιμοποιήσεις όμως παραπάνω από τρεις ημέρας,διαφορετικά η κοκκινίλα θα χειροτερέψει.
Χρησιμοποίησε άσπρο μολύβι για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο φωτεινά,ή μαύρο μολύβι για τον ίδιο λόγο.Μια βάση σε κίτρινη απόχρωση θα κρύψει καλά την ερυθρότητα γύρω από τα μάτια.



Κύκλοι undercover
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από δυο μαύρους κύκλους που προδίδουν πως δεν έχεις κοιμηθεί καλά.Το κλειδί για καλή κάλυψη είναι να ενυδατώσεις πρώτα τα μάτια σου,καθώς το υπερβολικό concealer στο σημείο,θα τραβά περισσότερο την προσοχή...αρνητικά.Για υπερβολικά μαύρους κύκλους,κάνε smoky eyes,για να εστιάσεις την προσοχή μέσα στα μάτια σου κι όχι γύρω γύρω.

Ρίξε φως στους μαύρους κύκλους
Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από το καθημερινό μακιγιάζ,τα πρησμένα αγγεία ή την απώλεια λίπους,και κυρίως από την έλλειψη ύπνου.Ξεκουράσου λοιπόν!Επίσης,η ρετινόλη,τα χημικά peeling και το λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.Αν πάλι δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς,το υαλουρονικό οξύ σε ενέσιμη μορφή θα σε βοηθήσει γεμίζοντας το σημείο κάτω από τα μάτια.

Σακούλες μόνο στα ψώνια
Έχεις πρησμένα μάτια;Όλες μας κάποια στιγμή ήρθαμε αντιμέτωπες με αυτόν τον εφιάλτη.Την επόμενη φορά,δοκίμασε μια κρέμα ματιών με βάση την καφεΐνη για να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς το επιπλέον νερό στην περιοχή.Οι κρύες κομπρέσες επίσης,είναι μια καλή λύση.Αν προσθέσεις και ένα tea bag,καφέ,λίγο αλκοόλ ή αλάτι,ακόμη καλύτερα.
Αν παρατηρείς συνεχώς σακούλες,είσαι σε μια κάποια ηλικία και πλησιάζουν τα γενέθλιά σου,ζήτα για δώρο μια θεραπεία με λέιζερ CO2 ή μια μικρή επεμβασούλα για να τσιτώσεις το δέρμα στην περιοχή.

Οφθαλμαπάτη
Αν τα μάτια σου έχουν βάθος,προτίμησε μέτριους τόνους στα βλέφαρα,πιο φωτεινούς στα περιγράμματα και τόνισε τις βλεφαρίδες σου.Μακριά από σκούρα χρώματα.Αν έχεις μικρά μάτια,φώτισε τις εξωτερικές γωνίες και απόφυγε τις σκούρες σκιές στις εσωτερικές γωνίες.Αν έχεις μάτια με κάποια απόσταση μεταξύ τους,φέρ'τα πιο κοντά χρησιμοποιώντας μια σκούρη σκιά στις εσωτερικές γωνίες.



Λάμψη σε κάθε ηλικία
Η απόλυτη,λεπτεπίλεπτη λάμψη είναι διαχρονική.Φωτίζει τα μάτια σου και προσθέτει σχήμα.Απλά θυμήσου να ενυδατώνεις πρώτα καλά τα βλέφαρα και ξέχνα τις υπερβολικά μεταλλικές σκιές.

Μακιγιάζ που διαρκεί
Για μεγαλύτερη διάρκεια και σκιές που δεν εξαφανίζονται ή κολλάνε μετά από ώρες,χρησιμοποίησε πρώτα μια βάση στα βλέφαρα,στη συνέχεια άπλωσε πούδρα,μετά ξανά βάση και πάλι πούδρα.Η σκιά δεν θα φεύγει με τίποτα.

Άλλες μέθοδοι
Αγόρασε μια κρέμα με αντιοξειδωτικά,ρετινόλη και πεπτίδια.Εμποδίζουν το δέρμα σου από το να κρεμάσει και βελτιώνουν την υφή του.Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να τεντώσει το δέρμα,για εξαιρετικά ομαλή υφή όμως,κατάλληλη αντιμετώπιση είναι μόνο η βλεφαροπλαστική,κατά την οποία αφαιρείται το επιπλέον δέρμα για πιο νεανική όψη.


Προσοχή,τζάμι!
Τα κορίτσια που φορούν γυαλιά ξέρουν μερικά κολπάκια για να αναδεικνύουν τα μάτια τους.Τα μέτρια χρώματα με πινελιές έντασης κάνουν τα μάτια να δείχνουν πιο φρέσκα και φωτεινά.Το βαρύ μακιγιάζ εξαφανίζει τα μάτια,επειδή τα γυαλιά μοιάζουν με ασπίδα που κρατά το φυσικό φως μακριά τους.Απόφυγε τα σκούρα χρώματα,ειδικά αν φοράς γυαλιά πρεσβυωπίας.Τα μάτια σου θα χαθούν στο τούνελ του μακιγιάζ.


Η έκφραση που σε συμμαδεύει
Χαμογελάς και με τα μάτια!Με τα χρόνια όμως,έχει συγκεντρωθεί γύρω τους ένας χάρτης με γραμμές που δεν οδηγούν σε κανέναν θησαυρό.Οι κρέμες με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος,ενώ το botox και άλλες παρόμοιες μέθοδοι,έχουν γίνει πολύ της μόδας.Οι θεραπείες με λέιζερ ή τα ενέσιμα "σβήνουν" όσα δεν θες να βλέπεις.

Περιποιημένα φρύδια
Χτένισε τα φρύδια σου με ένα ειδικό χτενάκι για να τα συμμαζέψεις ή να δεις πού χρειάζεται να τα γεμίσεις με λίγο μολύβι ή πούδρα.Έπειτα,ξαναχτένισέ τα για φύγει το περιττό χρώμα.Μην το παρακάνεις όμως,και φαίνονται σαν ζωγραφισμένα.Στη συνέχεια,βάλε λίγο ειδικό τζελ για να σταθεροποιήσεις το χρώμα και το σχήμα τους.Σκέψου πως είναι κάτι σαν λακ για φρύδια.



Τα ματόκλαδά σου λάμπουν
Καθώς μεγαλώνουμε,οι βλεφαρίδες μας αναπτύσσονται σε ίσια γραμμή.Χρησιμοποίησε ψαλίδι για να "ανοίξεις" το βλέμμα σου και βάλε στις βλεφαρίδες σου μάσκαρα.Οι ψεύτικες προσφέρουν έναν πιο δραματικό τόνο,πρόσεχε όμως να μην φαίνονται και ψεύτικες.Φρόντισε η γραμμή τους να είναι ομοιόμορφη.Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα κόλλας,την οποία θα αφήσεις να στεγνώσει λίγο πριν τοποθετήσεις τις βλεφαρίδες με το τσιμπιδάκι σου.

Πλούσιες,μακριές βλεφαρίδες
Μπορείς να βρεις ψεύτικες σε όλα τα μεγέθη,το μήκος και την πυκνότητα που επιθυμείς για να τονίσεις τα υπέροχα μάτια σου.Κυκλοφορεί όμως και ένα σέρουμ ειδικά ελεγμένο,το Latisse,το οποίο μεγαλώνει και πυκνώνει τις βλεφαρίδες αποτελεσματικά και με ασφάλεια.


Και θυμήσου: